Skaistė Venckutė -  Europos čempionė

Skaistė Venckutė - Europos čempionė

Savaitgalyje Lucerne, Šveicarijoje, vykęs Europos jaunių ir suaugusiųjų čempionatasbuvo sėkmingas karate kiokušin mokyklos „Shodan“ auklėtiniams. Skaistė Venckutė tapo Europos čempione, o Austėja Šalvytė iškovojo bronzos apdovanojimą.

Merginų 60kg svorio kategorijoje kovojusiai Skaistei Venckutei tai buvo pirmasis Europos jaunių čempionatas. Nepaisant to, jog daugelis varžovių buvo labiau patyrusios ir metais vyresnės, Skaistė buvo nesustabdoma ir iškovojo Europos čempionės titulą. Pirmoje kovoje per pagrindinį laiką rezultatu 5:0 įveikta Belgijos kovotoja, pusfinalio kovoje laukė pajėgi varžovė iš Ukrainos, su kuria shodanietė jau buvo kovojusi ir ją įveikusi prieš metus Lenkijoje vykusiame Europos jaunučių čempionate. Deja, dėl patirtos traumos ukrainietė negalėjo kovoti pusfinalio kovoje ir pergalė buvo įskaityta klaipėdietei. Finalinėje kovoje laukė labai pajėgi bei vyresnė kovotoja iš Bulgarijos – ši kova buvo viena gražiausių ir atkakliausių merginų tarpe. Po pagrindinio laiko visi teisėjai skyrė lygiasias, tad teko kovoti pratęsimą, kurio metu vėl kova buvo itin atkakli ir lygi - po šio pratęsimo 4 teisėjai vėl skyrė lygiasias, o vienas parodė už Skaistę. Pasvėrus abi kovotojas nebuvo nei pas vieną svorio skirtumo daugiau nei 4 kg. tad buvo paskelbtas paskutinis pratęsimas. Šio pratęsimo metu Skaistė pademontravo tikrą kovotojos dvasią, ryžtą nugalėti ir niekada nepasiduoti bei sugebėjo palaužti savo varžovę. Per varžybų atidarymą Skaistei buvo patikėta eiti Lietuvos komandos priekyje bei nešti Lietuvą pristatančią lentelę, kadangi jaunių tarpe ji vienintelė iš merginų sugebėjo tapti Europos čempione. 

Shodan merginos su Pasaulinės federacijos prezidentu Pasaulio čempionu Kenji Midori.

Bronzos medalį laimėjusi Austėja Šalvytė nustebino daugelį. Nedaug kovų patirties turinti mergina kovojo sunkiausioje (+65kg0 svorio kategorijoje ir ketvirtfinalio kovoje susitiko su pajėgia atlete iš Prancūzijos. Pastaroji mergina besibaigiant kovai jau buvo buvo pradėjusi spausti Austėją ir kontroliavo kovą, tačiau lietuvaitė technišku kojos smūgiu pergudravo varžovę bei pelnė pergalingą tašką. Deja, pusfinalyje jau laukė pajėgi kovotoja ir Ukrainos, kurios Austėja įveikti nesugebėjo. Vėliau paaiškėjo, jog pusfinalyje buvo pralaimėta Europos čempionei. 

Puikiai kovojo Beatričė Bugenytė, šešioliktfinalio kovoje įveikusi labai pajėgią vengrę, tačiau aštunfinalio barjero nepavyko įveikti – nusileista Olandijos kovotojai. Aušrinei Mažulytei ir Erikai Jokubauskaitei nepavyko įveikti pirmų kovų barjero, nors merginos ir labai stengėsi bei kovojo iš paskutiniųjų abi sugebėdamos perkelti kovą į pratęsimą. 

Karate kiokušin mokyklos „Shodan“ treneriai Aivaras Baltmiškis ir Asta Galdikaitė bei vadovas Lukas Kubilius, lydėję merginas į čempionatą, džiaugėsi kiekvieno jų startu. Visoms merginoms tai buvo pirmasis Europos jaunių čempionatas. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder