Smiltynėje - lėkščiasvydžio turnyras

Smiltynėje - lėkščiasvydžio turnyras

Liepos 18-19 dienomis (šeštadienį ir sekmadienį) Smiltynės paplūdimį okupuos lėkščiasvydžio sportininkai - vyks tarptautinis lėkščiasvydžio turnyras "Sun Beam 2015". Savo jėgas išmėgins net 15 komandų iš penkių šalių: Didžiosios Britanijos, Baltarusijos, Latvijos, Lenkijos ir Lietuvos.

Komandos dėl geriausiųjų titulo varžysis dviejuose divizionuose - atvirajame (open) ir mišriajame (mix). Tarp dalyvių - 7 komandos iš Lietuvos miestų (Klaipėdos, Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Kaišiadorių) ir 8 komandos iš užsienio - Didžiosios Britanijos (Dundee), Baltarusijos (Minskas, Brestas), Latvijos (Salaspils, Ogrė), Lenkijos (Žnin).

Turnyro II Smiltynės paplūdimyje pradžia - šeštadienį nuo 9 val. (kovos tęsis iki maždaug 19 val.), sekmadienį - taip pat nuo 9 val. (iki 17 val.).

Praėjusiais metais vykusiame turnyre nugalėtojų taurę tiek atvirajame (open), tiek mišriajame (mix) divizionuose iškovojo šeimininkų komandos iš Klaipėdos - "Marių meškos". Šiemet čempionų vardą klaipėdiečiai bandys apginti tik mišriajame divizione.

"Džiugu, kad užsiregistravo tiek daug komandų iš Lietuvos ir svečių iš užsienio. Norime pasidžiaugti ir vis didėjančiu skraidančiojo disko sporto populiarumu mūsų šalyje ir kylančiu žaidimo lygiu", - teigė turnyro organizatorius Artūras Petrauskas.

Apie lėkščiasvydžio žaidimą
Tai tarsi futbolo, krepšinio ir amerikietiško futbolo junginys. Šis sportas ypatingas tuo, jog nėra teisėjų - visus konfliktus - taisyklių pažeidimus sprendžia žaidėjai, taip pat žaidime nėra fizinio kontakto. Paplūdimyje žaidimas žaidžiamas su skraidančiu disku tarp dviejų komandų penki prieš penkis, žaidimo aikštėje, kuri panaši į amerikietiško futbolo (galuose yra dvi taškų pelnymo zonos) aikštę.
Diskas tarp komandos narių yra perduodamas metant komandos draugams tol, kol pagaunamas komandos nario taškų zonoje. Su disku negalima bėgti ir yra draudžiamas fizinis kontaktas. Lietuvoje šiuo metu lėkščiasvydį žaidžia 12 komandų (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Jurbarke, Kaišiadoryse).
Pasaulyje šio žaidimo favoritai yra Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Australijos, Japonijos, Europoje - Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir Švedijos atstovai. Lietuvoje šio sporto šakos federacija įkurta prieš dešimtmetį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder