Šokėjai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė dar kartą tapo pasaulio taurės nugalėtojais

Šokėjai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė dar kartą tapo pasaulio taurės nugalėtojais

Sekmadienį Rygoje (Latvija) vykusiose pasaulinės sportinių šokių federacijos (WDSF) suaugusiųjų klasikinių šokių grupės pasaulio taurės varžybose antrus metus iš eilės triumfavo Kauno "Kaspino" šokėjai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė.

Pasaulio taurės varžybų sidabro medalius laimėjo Rusijos atstovai Aleksejus Gluchovas ir Anastasija Glazunova, o trečią vietą užėmė Austrijos atstovai Vasilijus Kirinas ir Jekaterina Prozorova.

Finale taip pat varžėsi poros iš Danijos, Vokietijos ir Latvijos. Varžybose dalyvavo 23 poros.

Rygoje taip pat vyko pasaulinės sportinių šokių federacijos (WDSF) Šiaurės Europos šalių čempionatas, kuriame Lietuvos šokėjų komanda tapo nugalėtoja. Visą dieną mūsų šalies atstovai dalyvavo įvairių grupių varžybose ir iškovoję penkis aukso, vieną sidabro ir du bronzos medalius aplenkė antroje vietoje likusią Latvijos komandą bei trečią vietą laimėjusius Vokietijos šokėjus.

Čempionate taip pat dalyvavo Lenkijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Norvegijos, Danijos ir Islandijos šokėjai.

Jaunimo Lotynų Amerikos šokių grupėje nugalėtojais tapo Einoras Degutis ir Areta Šeškaitė (Gargždų "Rolina"), Edvinas Ringys ir Aistė Survilaitė (Tauragės "Spindulys" - Klaipėdos "Žuvėdra") užėmė ketvirtą, o Matas Lukašovas ir Rugilė Monginaitė (Kauno "Santaka") - šeštąją vietas.

Dar vieną aukso medalį E. Degutis ir A. Šeškaitė laimėjo jaunimo klasikinių šokių grupėje.

Jaunių II klasikinių šokių grupėje Nedas Jonaitis ir Smiltė Paldauskaitė (Kauno "Kaspinas") tapo čempionais, Vakaris Apvinis ir Ugnė Bliujūtė (Kauno "Sūkurys") iškovojo bronzos medalius, o Danilas Sitovas ir Skaistė Svajonė Jazilionytė (Klaipėdos "Žuvėdra") užėmė šeštąją vietą.

Senjorų I klasikinių šokių grupėje aukso medalius laimėjo Tomas Rimkus ir Nerija Surblytė-Rimkienė (Kauno "Kaspinas").

Jaunių I Lotynų Amerikos šokių grupėje Vilniaus "Vijūno" šokėjai Augustinas Trinkus ir Neringa Paškevičiūtė tapo nugalėtojais, o Markas Sabaliauskas ir Marija Butenytė (Palangos "Svivelis") tenkinosi ketvirtąja vieta.

Dar vieną medalį V. Apvinis ir U. Bliujūtė Lietuvai padovanojo jaunių II Lotynų Amerikos šokių grupėje. Lietuvos šokėjai joje pelnė sidabrą.

Jaunių I klasikinių šokių grupėje Kasparas Arys ir Rugilė Kičiatovaitė (Palangos "Svivelis") laimėjo bronzos medalius, o Laurynas Makarovas ir Emilija Čepauskaitė (Vilniaus "Juventos" - "Pinavija") užėmė ketvirtąją vietą.

Suaugusiųjų klasikinių šokių grupėje Edgaras Baltragis ir Indrė Kučinskaitė (Kauno "Rolo" - "Sūkurys") užėmė penktąją poziciją.

Suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupėje Lukas Petkevičius ir Ugnė Kamarauskaitė (Vilniaus "Ratuto") užėmė šeštąją vietą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder