Sportininkai į aferas neįsivėlė

Sportininkai į aferas neįsivėlė

Įtartini reikalai ne tik naftininkų srity, bet ir sporto gyvenime. Lietuvos sporto įvykius atidžiai seka ne tik su Azijos šalių lošimo bendrovėmis siejami nusikaltėliai, bet ir rimti Europos sukčiai.

Žadėdami milijoną eurų jie apgavo vieno šalies futbolo klubo savininką, tačiau dar įspūdingesniais milijonais viliodami į Eurolygą prasibrovusio Klaipėdos „Neptūno“ klubo vadovus, sukčiai patys pateko į teisėsaugininkų spąstus.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) pareigūnai sulaikė keturis užsieniečius, kurie įtariami bandę apgauti kelis šalies sporto klubus. Praėjusiais metais šiaurės Lietuvos miesto futbolo klubo savininkas sulaukė pasiūlymo jį parduoti už 1 mln. eurų. Derybos ir susitikimai vyko tiek Vilniuje, tiek Milane (Italija). Solidžiai atrodantys „pirkėjai“, kaip rimtų ketinimų garantą ir patikimumo įrodymą, įteikė 24 tūkst. eurų. Tačiau lietuvis ne tik negavo žadėto milijono, bet ir pamatė, kad jam perduoti minėti grynieji pinigai yra „lėlė“ - baltų popieriaus lapelių krūvos, pridengtos viena tikra kupiūra.

Paskatinti sėkmės su futbolo klubu, Italijos, Rumunijos ir Prancūzijos pilietybes turintys nusikaltėliai nusitaikė į LKL vicečempionu tapusį Klaipėdos „Neptūną“. Jie puikiai žinojo, kad Eurolygoje debiutuosiančiai komandai labai reikia pinigų, ir tikėjosi, jog klubo vadovai užkibs ant net 8 mln. eurų paramos jauko. Sukčiai iškėlė gudrią sąlygą, kad gavę 1 mln. eurų grynaisiais klaipėdiečiai privalės atverti savo sąskaitas, kurios būtų greitai ištuštintos, o tas milijonas būtų buvęs „lėlė“.

„Mes labai saugome savo klubo reputaciją. Šis pasiūlymas pasirodė daugiau nei įtartinas, tad iš karto kreipėmės į policiją“, - „Vakaro žinioms“ sakė „Neptūno“ klubo direktorius Osvaldas Kurauskas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder