Sporto sistemą mieste meras pavadino "supuvusia"

Sporto sistemą mieste meras pavadino "supuvusia"

Klaipėdos V. Knašiaus krepšinio mokykla šiuo metu laikoma geriausia Lietuvoje, tačiau tai nereiškia, jog joje nėra bėdų. Jomis su miesto valdžia trečiadienį dalijosi šios įstaigos direktorius Stasys Kaupys.

Naujojoje "Švyturio" arenoje įsikūrusios mokyklos galėtų pavydėti bet kurios sporto šakos treneriai: viskas nauja, kone paskutinio modelio treniruokliai, kitas inventorius, puikus salės parketas. Visa tai vakar apžiūrėjo gido S. Kaupio lydimi į mokyklą atvykę Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas bei vicemeras, sporto sritį mieste kuruojantis Vytautas Čepas.

Trijulė kalbėjo ne tik apie džiaugsmus.

Šiuo metu V. Knašiaus mokyla turi apie 600 auklėtinių, norinčių lankyti treniruotes yra apie tūkstantį. Įstaigos bazė apima ne tik "Švyturio" arenoje esančia patalpas, bet ir dar kelias sporto sales Klaipėdoje. Mokykloje dirba 21 treneris, pagal nustatytą tvarką jiems darbui skiriama 414 valandų per savaitę - vidutiniškai po 18 kiekvienam.

"Krūviai didžiuliai. Pavyzdžiui, vasario mėnesį mūsų auklėtiniai žais 26 rungtynes savo salėse, laukia 37 išvykos. O kur dar treniruotės", - sakė Klaipėdos vadovams S. Kaupys.

Anot mokyklos vadovo, krepšinio treniruotėms miestas galėtų skirti daugiau valandų, jis pageidautų, kad į mokyklą būtų priimti dar bent pora trenerių - toks variantas esą būtų optimaliausias, tačiau pagal turimus finansinius resursus įstaiga to leisti sau negali.

Laiką treniruotėms ir trenerių skaičių Klaipėdoje nustato savivaldybės Sporto skyriaus vedėjo Irenijaus Zaleckio pirmininkaujama tarifikacijos komisija - jos sprendimu, mieste daugiausiai apmokamų darbo valandų skiriama futbolui bei plaukimui, šių sporto šakų trenerių skaičius - didžiausias. Už jų rikiuojasi krepšinis bei gimnastika.

"Tvarka nesikeičia pastaruosius dešimt metų", - sakė S. Kaupys.

"Treneri, manau, kad tai ne mokyklos problemos, reikia sisteminės pertvarkos. Galiojančią sistemą reikia koreguoti. Ji, švelniai tariant, yra supuvusi", - sakė S. Kaupiui V. Grubliauskas.

Kalbėta ir apie kitas problemas. Nors statinys visiškai naujas, tik dabar pastebimi kai kurie projektuotojų nenumatyti sprendimai, pavyzdžiui, vakarinė statinio stiklo siena - per ją pašvietus saulei treniruočių metu kyla keblumų. Dėl didelės elektros prietaisų apkrovos perdegė pagrindinė mokyklos švieslentė, rangovams už ją dar neatsiskaityta, tad už remontą teko mokėti iš savo lėšų.

Be to, baiminamasi, kad pajūryje sulaukus uragano, arenos stogas ir apdaila bus nuplėšti. Kad šis variantas realus, gamta jau parodė - lapkritį ir gruodį pajūryje siautusių audrų metu buvo nuplėšta dalis pastato stogo bei apdailos plokštės, kurios, beje, neuždėtos iki šiol.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder