Sunkiaatlečiams - Klaipėdos mero padėka

Sunkiaatlečiams - Klaipėdos mero padėka

Klaipėdos sunkiaatlečių rinktinė, daugiau nei prieš savaitę Turkijoje vykusiame Europos čempionate iškovojusi trečiąją komandinę vietą ir vieną kelialapį į Londono olimpines žaidynes, sulaukė uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko padėkos.

"Jūs esate gyvieji pavyzdžiai, kuriantys pergalių istoriją. Tegul ir kiti Klaipėdos sportininkai seka jūsų pergalių pėdsakais", - antradienį pasikvietęs sunkiaatlečius į savo svetainę kalbėjo Klaipėdos meras.

Jis pasidžiaugė, kad sunkiaatlečiai nėra išlepę, o kantriai, per juodą darbą, siekia pergalių.

"Jūs įrodėte, kad tikrieji čempionai išauga ne šiltuose ir prabangiuose viešbučių kambariuose, o nuo darbo prakaitu dvelkiančiose sporto salėse. Jūsų charakteris ir ryžtas siekiant pergalių - pavydėtinas", - pabrėžė V. Grubliauskas.

Daugiausiai liaupsių sulaukė 20-metis Aurimas Didžbalis, kuris tapo Senojo žemyno vicečempionu.

Jis svorio iki 94 kg grupės dvikovėje surinko 395 kg. Aurimas rovimo rungtyje (180 kg) iškovojo auksą, o stūmimo rungtyje (215 kg) - sidabrą.

Pastarasis iš mero rankų sulaukė specialios dovanos - stiklinės statulėlės.

Atminimo dovanomis ir diplomais buvo apdovanoti ir kiti komandos nariai, kurie asmeninių medalių neiškovojo, tačiau prisidėjo prie bendros komandos rezultatų: Aleksandra Stepanova (svorio iki 48 kg grupėje iškovojo 11 vietą), Donatas Anuškevičius (iki 85 kg, 9 vieta), Marius Mickevičius (iki 85 kg, 12 vieta), Žygimantas Stanulis (iki 94 kg, 10 vieta), Ramūnas Vyšniauskas (iki 105 kg, 11 vieta) ir Vincas Šlevinskis (per 105 kg, 17 vieta).

"Mums buvo svarbus kiekvieno komandos nario rezultatas. Svarbiausia buvo negauti, kaip mes, štangininkai, vadiname "barankos". Tad visi stengėsi pradžioje iškelti bent minimalius svorius. stengėmės ne tiek dėl individualių rezultatų, o kiek dėl komandos gerovės, tad kai kurių sportininkų galutiniai rezultatai ir neatspindi jų realių galimybių", - pabrėžė Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės treneris Bronislavas Vyšniauskas.

Jis užsiminė ir tai, kad pavyko užmegzti ryšius su Antalijos sunkiosios atletikos atstovais.

"Jie ateityje atvyks pas mus į varžybas, taip pat mes vyksime pasivaržyti ir pas juos, - pasidžiaugė B. Vyšniauskas. - Einame teisinga linkme. Tikimės, kad 2016 metais Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse jau varžysis trys Lietuvos sunkiaatlečiai. Į Londono olimpines žaidynes kol kas turime vieną kelialapį. Tai nėra vardinis kelialapis. Kas į jas vyks? Viskas paaiškės vasaros pradžioje. Olimpiadoje dalyvaus tas sunkiaatletis, kuris tuo metu bus geriausios sportinės formos ir demonstruos geriausius rezultatus. Prieš olimpiadą Klaipėdoje surengsime varžybas ir viskas paaiškės. Vyks tas, kuris tuo metu bus stipriausias. Viskas paaiškės sportiniu principu. Tarp pagrindinių konkurentų vykti į olimpiadą yra Aurimas Didžbalis, Donatas Anuškevičius, Marius Mickevičius ir Ramūnas Vyšniauskas", - kalbėjo Lietuvos sunkiosios atletikos strategas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder