Susibūrė mažiau šeimų nei planuota

Susibūrė mažiau šeimų nei planuota

Klaipėdos Smiltynės paplūdimyje vykęs pirmasis šeimų paplūdimio rankinio turnyras subūrė šešias komandas, nors organizatoriai tikėjosi, jog jų bus bene tris kartus daugiau.

"Tikėjomės sulaukti 12-20 komandų, kurios būtų kovojusios dviejose kategorijose, bet sulaukėme tik šešių komandų ir jos rungtyniavo vienoje, bendroje grupėje", - aiškino vienas iš turnyro organizatorių Vidmantas Toliušis.

Turnyre dalyvavo po dvi Klaipėdos ir Vainodės (Latvija) komandos bei po šeimyną iš Zarasų ir Alytaus.

"Labai gaila, kad Klaipėdai atstovavo tik dvi jungtinės šeimų komandos, nes pajūryje tikrai yra daug rankininkų šeimų. Apibendrinant galime pasakyti, kad galbūt dėl nedidelio komandų skaičiaus pirmas blynas kiek ir pasvilo", - kalbėjo V. Toliušis.

"Nepaisant visko, nuotaikos buvo geros, šeimos kartu ir pasportavo, ir apsilankė Jūros šventės renginiuse. Kitais metais tikimės sulaukti bent dvigubai daugiau komandų", - akcentavo organizatorius V. Toliušis.

Šiemet turnyre dalyvavo ir vos penkerių, ir 55-erių metų žaidėjai.

"Rungtyniavo Latvijos rankinio lygos rezultatyviausias žaidėjas ir dar visai neseniai Lietuvos rankinio rinktinei atstovavę žaidėjai, bet buvo ir ne tik su rankiniu, bet ir su sportu nelabai "draugaujančių" žaidėjų. Bet visi aikštelėje jautėsi gana smagiai, nes, kaip ir buvo sumanyta, šis renginys - labiau buvo panašus į šeimų sporto šventę, nei į sporto turnyrą", - pasakojo V. Toliušis.

Anot jo, aikštelėje šypsenų, geranoriškumo tikrai buvo su kaupu, bet netrūko sportinės kovos ir azarto.

Geriausiai šiame paplūdimio rankinio turnyre sekėsi Pavelsų šeimai iš Vainodės (Latvija). Pastaroji įveikė visas komandas.

Joje rungtyniavo keturi broliai (trys rankininkai ir vienas stalo tenisininkas) bei vieno iš brolių rankinį žaidusi žmona.

Antri liko Vainodės rankinio trenerio Zigmundo Mickaus šeimos atstovai. Su pastaruoju treneriu žaidė du rankininkai sūnūs, dukra, krepšininkė marti ir du anūkėliai.

Trečia liko Cibulskių šeimyna, kurią sudarė du rankininkai broliai Cibulskiai ir kiti jų šeimos nariai, kuriems buvo debiutas rankinio aikštelėje.

Ketvirta liko jungtinė Sabonių / Kavolių šeima (Alytus), penkta - Stropų / Juškėnų komanda (Klaipėda), šešta - Strelkauskų / Urbonų (Klaipėda) šeimyna.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder