Tarp rinktinės trenerių - ir klaipėdiečių pavardės

Tarp rinktinės trenerių - ir klaipėdiečių pavardės

Lietuvos krepšinio federacijos Vykdomasis komitetas (LKF VK) antradienį nuotoliniu būdu vykusio posėdžio metu patvirtino Lietuvos jaunimo rinktinių trenerius. Tarp jų ir dvi puikiai žinomos klaipėdiečių pavardės - U20 vaikinų rinktinei vadovaus Klaipėdos "Neptūno" vyr. treneris Tomas Gaidamavičius, o U18 metų merginų rinktinei - LCC tarptautinio universiteto moterų komandos vyr. treneris Vilius Stanišauskas.

Pastarasis 2019 metais Makedonijoje vykusiame Europos čempionate Lietuvos U16 merginų rinktinei vadovavo puikiai - buvo iškovoti sidabro medaliai. Po šios pergalės klaipėdietis LKF rinkimuose buvo apdovanotas geriausiu 2019 metų Lietuvos jaunimo metų treneriu.

Vyks į Graikiją

"Tai, kad mane patvirtino vėl rinktinės treneriu, - tęstinis darbas. Ir toliau bus garbė dirbti su šiomis ambicingomis ir jau tituluotomis merginomis", - iškart po LKF posėdžio telefonu "Vakarų ekspresui" sakė V. Stanišauskas.

"Žinoma, dabar bus dar sunkiau, kadangi jau visi į mus žiūri kaip į Europos vicečempionų komandą ir tikėsis ne ką mažesnių pergalių. Tai dar labiau įpareigoja", - akcentavo V. Stanišauskas.

Jis apgailestavo, kad su minėta merginų komanda šiemet vasarą dėl COVID-19 pandemijos negalėjo dalyvauti pasaulio čempionate.

"Planetos pirmenybės turėjo vykti Rumunijoje, tačiau galiausiai dėl pandemijos nuspręsta varžybų nebeorganizuoti. Dabar mūsų pagrindinis tikslas - Europos U18 čempionatas, vyksiantis liepos mėnesį Graikijoje. Tikiuosi, kad iki to laiko pasauliui pavyks susidoroti su COVID-19 pandemija ir galėsime ginti Lietuvos garbę", - akcentavo V. Stanišauskas.

Jam pastaruoju metu veiklos netrūksta - Vilius ne tik treniruoja LCC tarptautinio universiteto moterų komandą, bet ir Vlado Knašiaus krepšinio mokykloje ugdo jaunąją krepšininkų kartą.

Tikisi sėkmingesnių metų

Kitas klaipėdietis - T. Gaidamavičius, sužinojęs, kad yra patvirtintas U20 vaikinų rinktinės vyr. treneriu, "Vakarų ekspresui" sakė: "Atstovauti Lietuvai - didelis malonumas, tačiau ir didelė atsakomybė. Esu pasiryžęs daug dirbti, kad tik tinkamai reprezentuotume savo šalies garbę."

Su minėta vaikinų rinktine 2019 metais Graikijoje vykusiame Europos čempionate T. Gaidamavičius iškovojo septintą vietą.

KARJEROS VINGIAI. Tomas Gaidamavičius po sezono su "Neptūno" klubu vasarą ne poilsiaus, o kibs į darbus su U20 Lietuvos vaikinų rinktine. Bcneptunas.lt (Mato BARANAUSKO) nuotr.

"Tuomet neturėjome visų pagrindinių žaidėjų, tad tikimės, kad kitų metų vasarą traumos, ligos ar kiti sunkumai nekamuos ir galėsime suburti visus geriausius žaidėjus", - akcentavo T. Gaidamavičius.

Europos jaunimo (U20) čempionatas vyks 2021 metų liepos 17-25 dienomis. Turnyro vieta dar nėra aiški.

Biudžetas - 3,2 mln. eurų

LKF Vykdomojo komiteto posėdyje buvo patvirtinta ir daugiau rintinės trenerių, kurių vietas užėmė kitų miestų atstovai: merginų U20 rinktinės treneriu paskirtas Alytuje gimęs Vytautas Pliauga, U19 vaikinų rinktinės vyr. trenerio pareigos patikėtos Kaune gimusiam Gediminui Petrauskui, U18 vaikinų rinktinės trenerio postas - Zarasuose gimusiam Žydrūnui Urbonui.

U16 merginų ir vaikinų rinktinių vyr. trenerio pareigoms užimti bus skelbiamas viešas konkursas.

Taip pat posėdžio metu patvirtintas 2021 metų LKF biudžetas. Planuojama, kad jis sieks 3,2 milijono eurų.

"Džiaugiamės, kad Federacija tiek lygoms, tiek asociacijoms 100 procentų išpildė savo planą. Nieko nesumažinome, tuo ir džiaugiamės. Kitiems metams irgi buvo atsižvelgta į poreikius, į mūsų renginius, tai biudžetas turėtų būti apie 3,2 milijono eurų. Čia yra tiktai Federacijos biudžetas ir su olimpine atranka bendra suma turėtų būti apie 5,2 milijono eurų. Viskas priklauso nuo to, ar mes turėsime renginius su žiūrovais, ar be žiūrovų. Šią dieną taip skaičiuojame, kad galėtume suvaldyti tokį biudžetą ir kad jis, kaip ir paskutinius 7 metus, būtų subalansuotas ir teigiamas", - sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Tarp FIBA teisėjų - klaipėdietė

Lietuvos krepšinio federacijos teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas pristatė teisėjų ir komisarų sąrašą FIBA 2021-2023 metų licencijavimo periodui. Buvo patvirtintos visos pateiktos pavardės, tarp jų - ir klaipėdietės Militos Stalaučinskaitės.

"Tai yra didelis postūmis mūsų moterų teisėjavimo lygyje. Tai turbūt yra didelė paskata jaunosioms, būsimoms teisėjoms sekti šiomis pėdomis. Labai džiaugiamės ir tikimės, kad FIBA patvirtins visą mūsų pateiktą arbitrų sąrašą ir pirmą kartą turėsime net dvi moteris su FIBA licencija", - džiaugėsi M. Špokas.

Posėdžio metu nuspręsta, kad LKF ataskaitinė-rinkiminė konferencija vyks 2021 metų rugsėjo 7 dieną.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder