Tarptautinis debiutas neapkarto

Tarptautinis debiutas neapkarto

Klaipėdoje surengtas tarptautinis vaikų mažojo futbolo turnyras "Ošano" taurei laimėti. Jame varžėsi dešimt komandų iš Lietuvos, Latvijos ir Rusijos. Nepatyrusios nė vieno pralaimėjimo, turnyro nugalėtojomis tapo tokio lygio varžybose debiutavusios abi uostamiesčio FM "Baltai" ekipos.

Dėl bendrovės "Ošanas" įsteigtų apdovanojimų kovojo 2006-2007 metais gimę futbolininkai.

Pasivaržyti į uostamiestį atvyko Gargždų FK "Bangos", Mažeikių "Atmosferos", Kaliningrado (Rusija) "Junost" ir Liepojos (Latvija) "Metalurgo" jaunieji auklėtiniai.

Šeimininkų garbę gynė Rimanto Skersio treniruojami Klaipėdos FM "Baltai".

Kovos vyko dviejose grupėse. Vienoje tarpusavyje varžėsi pirmosios, kitoje - antrosios turnyro dalyvių komandos.

Visos dvikovos buvo labai atkaklios, tad kam atiteks taurės, intriga išliko iki paskutiniųjų turnyro rungtynių.

Joms artėjant pamažu tapo aišku, kad dėl nugalėtojų vardų savo grupėse kausis ne karto pralaimėjimo kartėlio nepatyrusios FM "Baltų" ir "Metalurgo" komandos.

Palaikoma gausiai susirinkusių ir audringai nusiteikusių sirgalių, pirmoji Klaipėdos komanda rado savyje jėgų nepalūžti po praleistų įvarčių ir persvėrusi rezultatą šventė gražią pergalę (3:2).

Antroji uostamiesčio ekipa taip pat palaužė savo varžovus iš Liepojos minimaliu rezultatu (1:0).

Kol jaunieji klaipėdiečiai šokinėjo iš džiaugsmo ir kėlė į viršų "Ošano" vadovo Sergejaus Ščerbiako įteiktas taures bei džiaugėsi ant kaklų kabančiais medaliais, jų varžovai nesutramdė ašarų. Latviams tai buvo apskritai pirmasis pralaimėjimas jų komandos istorijoje.

Šeimininkams įvarčius turnyre pelnė Emilijus Jarmolajevas, Liutauras Songaila, Ignas Kubilius, Haroldas Žvinklys, Kristupas Naglys, Andrius Mačiulskis, Vilius Stropus ir Simonas Leketas, puikiai vartus saugojo Tadas Bekėža ir Deividas Gerasimovas, patikimai gynyboje žaidė Vilius Čiužauskas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder