Treneris nerimauja dėl žaidėjų netekčių

Treneris nerimauja dėl žaidėjų netekčių

Lie­tu­vos vy­rų reg­bio rink­ti­nė pra­dė­jo reng­tis nau­jam Eu­ro­pos čem­pio­na­to cik­lui. „Con­fe­ren­ce 1“ di­vi­zio­no Šiau­rės re­gio­no tur­ny­rą lie­tu­viai pra­dės akis­ta­ta su lat­viais sve­čiuo­se spa­lio 28 die­ną, o dar po sa­vai­tės mū­siš­kių Pa­ne­vė­žy­je lauks dvi­ko­va su ukrai­nie­čiais.

Lietuvos rinktinės treneris iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Ntando Manyosha pabrėžė, kad komandos branduolį sudarys regbininkai, kurie kartu žaidžia pastaruosius dvejus metus. Bet jis apgailestavo, jog dėl įvairių priežasčių ekipa ir vėl bus „nukraujavusi“.

„Stengiuosi koncentruotis į tuos žaidėjus, kurie rungtyniavo rinktinėje pastaruosius dvejus metus. Kandidatų sąraše daug naujokų nėra, išskyrus keletą jaunų regbininkų. Labai gaila, kad nemažai patyrusių žaidėjų dėl įvairių priežasčių negalės padėti rinktinei šį rudenį“, – kalbėjo N. Manyosha.

Lietuvos komandos nuostoliai tikrai nemenki. Arnas Urbonas ir Jonas Mikalčius („Baltrex-Šiauliai“), Naglis Dunčikas (Kauno „Žalgiris“), Vytautas Šulskis ir Alanas Alasauskis (abu iš Šiaulių „Vairo-Kalvio“) gydosi traumas, Martynas Lianzbergas į stovyklą neatvyko dėl asmeninių priežasčių. Rinktinei negalės padėti ir Italijoje rungtyniaujantis Mantvydas Tveraga. Po peties traumos atsigaunantis Dovydas Taujanskas veikiausiai praleis mačą su latviais, bet tikimasi, kad jau bus pasirengęs žaisti su Ukrainos ekipa.

Tarp Lietuvos rinktinės kandidatų yra nemažai talentingų 18–20 metų sportininkų. N. Manyosha teigė, jog visi jie turi šansų patekti į rinktinę, bet dar svarbiau, kad gali įgyti naudingos patirties dalyvaudami stovykloje su geriausiais šalies regbininkais. „Keli jauni vyrukai turi galimybę patekti į pagrindinį 23 žaidėjų sąrašą. Visiems kandidatams pasakiau, kad šįkart jie galbūt dar nežais, tačiau tai yra nuostabi proga mokytis ir tobulėti drauge su rinktine“, – tvirtino treneris iš PAR.

Lietuvos regbininkų treniruočių stovykla šias dvi savaites vyks Šiauliuose. „Pasirengimas turnyrui prasidėjo gerai, bet gali būti dar geriau. Kitą savaitę prie komandos prisidės užsienyje rungtyniaujantys žaidėjai, todėl darbas taps efektyvesnis. Nenoriu išskirti sričių, kuriose dirbame labiausiai. Mėgstu balansą. Kiekvieną aspektą, kiekvieną žaidimo elementą ir įgūdžius stengiamės gerinti vienodai“, – pabrėžė N. Manyosha.

Rinktinės treneris taip pat pasidžiaugė kylančiu varžybų lygiu Baltijos „Top“ regbio lygoje, kurioje po trejų metų pertraukos triumfavo Šiaulių „Vairo-Kalvio“ ekipa. „Esu maloniai nustebintas, kad „Top“ lygoje buvo tiek daug netikėtų rezultatų. Visada gerai, kai rungtynės vyksta ne į „vienus vartus“. Progresas – akivaizdus“, – sakė N. Manyosha.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder