Tvirtarankiai paminėjo Vasario 16-ąją

Tvirtarankiai paminėjo Vasario 16-ąją

Sekmadienį Klaipėdoje vyko jau tradicija tapęs tarptautinis rankų lenkimo turnyras, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Rankos tvirtumą išbandė maždaug 50 rankų lenkikų Rusijos ir įvairių Lietuvos miestų.

Turnyras vyko Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centre (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10).

Absoliučiu varžybų nugalėtoju dešine ranka tapo klaipėdietis Dainius Kontrimas, kaire ranka – Dinas Petkus iš Kuršėnų.

"Šventes galima švęsti sportuojant. Lietuviai turi tvirtas rankas ir charakterį, tai jie įrodė gindami savo valstybės nepriklausomybę. Visuomet džiugu paminėti Vasario 16 dieną sportuojant", - VE.lt sakė renginio organizatorius, sporto klubo "Geležinė ranka" vadovas klaipėdietis Vladas Kuizinas.

Penkiolika kartų Lietuvos rankų lenkimo čempionas, daugkartinis tarptautinių turnyrų nugalėtojas ir Europos prizininkas V. Kuizinas pasidžiaugė, kad uostamiesčiui atstovavo didžiulis būrys perspektyvių klaipėdiečių.

"Net sunku tiksliai prisiminti, kiek jau metų paeiliui organizuojamas šis valstybės atkūrimo dienos turnyras. Turbūt maždaug du dešimtmečius. Visi tvirtarankiai mielai atvyksta į Klaipėdą ir pamini šią neeilinę dieną. Tai tikrai smagus renginys, - pasidžiaugė V. Kuizinas.

Pasak Lietuvos rankų lenkimo generalinio sekretoriaus klaipėdiečio Manto Ašmono, Klaipėdoje yra planuojama organizuoti ir Lietuvos jaunimo bei suaugusiųjų čempionatus.

"Jaunimo čempionatas vyks kovo 22 dieną, o suaugusiųjų - balandžio 12 dieną", - paaiškino jis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder