Valdininkus ragino nežlugdyti Klaipėdos sporto

Valdininkus ragino nežlugdyti Klaipėdos sporto

Klaipėdos sporto bendruomenė dar kartą išreiškė nepasitenkinimą politikų vykdoma sporto reforma - ketvirtadienio rytą prie Klaipėdos miesto savivaldybės surengtas piketas.

Piketo diena pasirinkta neatsitiktinai - kiekvieną mėnesio paskutinį ketvirtadienį vyksta Klaipėdos savivaldybės Tarybos posėdžiai. Taigi, piketą organizavusi sporto bendruomenė siekė, kad jų plakatus ir jose išdėstytą aiškią poziciją matytų į posėdį keliaujantys politikai.

Pikete sporto atstovai valdininkus kaltino nekompetencija, ragino nežlugdyti sporto bei "dėkojo" už papildomas nemažas išlaidas norint gyvuoti toliau.

Jų manymu, jau šį rudenį gatvėje gali atsidurti 500 sportuojančių vaikų ir 26 treneriai.

"Pasirinktas principas "skaldyk ir valdyk". Valdžia siekia sukiršinti Klaipėdos sporto bendruomenę", - aiškino piketuotojai, tarp kurių buvo regbio, sambo, stalo teniso, sportinių šokių ir tekvondo atstovų.

Skųs teismui

Priminsime, kad gegužės 30 dieną Klaipėdos tarybos nariai priėmė sprendimą, kad toliau finansavimą iš biudžeto gautų rankinis, krepšinis, plaukimas, povandeninis plaukimas, futbolas, tinklinis, laisvosios imtynės, graikų-romėnų imtynės, dziudo, boksas, sunkioji atletika, lengvoji atletika, sportinė gimnastika, meninė gimnastika, sportinė aerobika ir dviračių sportas.

Visos kitos mieste kultivuojamos sporto šakos privalės verstis kaip klubai, už kiekvieną auklėtinį iš valdžios gaus nustatytą sumą lėšų, vadinamąjį krepšelį.

Pagal pirminius paskaičiavimus krepšelio suma siekia 62 litus vienam vaikui.

Anot pikete dalyvavusio Klaipėdos sambo federacijos prezidento Jurijaus Petrovo, valdžia vadovaujasi socialistiniu požiūriu: iš vienų - atimti, kitiems - pridėti.

"Taip elgtis negalima. Tokį sprendimą reikia kuo greičiau atšaukti", - kalbėjo jis pro šalį einantiems Tarybos nariams.

Pastarieji stebėjosi kodėl piketas rengiamas būtent šią dieną, o ne bemaž prieš mėnesį, kuomet buvo priimtas sprendimas.

"Juk šiandien nesvarstysime klausimo apie sporto reformą. Šis klausimas buvo diskutuojamas beveik du metus ir sprendimas jau priimtas. Tokius žygius reikėjo daryti anksčiau", - aiškino Tarybos narys Vytautas Lupeika.

Lietuvos regbio federacijos atstovas Tomas Bieliauskas pabrėžė, jog federacija yra nusiteikusi teismui skųsti visą miesto tarybos sprendimą dėl sporto reformos.

"Kovosime visų sporto šakų vardu", - teigė jis.

Interesų konfliktas?

Piketuotojai įžvelgia, kad buvo pažeisti viešieji ir privatieji interesai.

"Vytautas Čepas yra Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos viceprezidentas, Sauliui Budinui artimas boulingo sportas. Jie apskritai turėjo nusišalinti nuo sporto reformos klausimo, net nebalsuoti, tačiau buvo pagrindiniai iniciatoriai ir ragintojai balsuoti už reformą kitus politikus", - kalbėjo stalo teniso treneris Laimonas Udra.

Jis sakė, kad šis piketas - tik pradžia.

"Esame sumąstę ir daugiau veiksmų. Gali būti, kad piketuosime ir penktadienį prie "Švyturio" arenos per Pasaulio lietuvių sporto žaidynių atidarymą. O ką mums daryti? Įsivaizduokite, jei sportininko krepšelis per mėnesį sieks maždaug 60 litų, o sportuos 50 vaikų, vadinasi, gausime tik 3 tūkst. litų. Tiek neužteks net trenerių atlyginimas, o dar reikės nuomotis ir sporto bazes", - aiškino L. Udra.

Nepasitenkinimą vykdoma sporto reforma dvi klaipėdietės išreiškė politikams tiesiai į akis Tarybos posėdyje iš klaipėdiečių tribūnos.

Viena jų - Lijana Račkienė bandė apeliuoti į politikų sąžinę, teigdama, jog tris vaikus augina viena.

"Visi mano vaikai lanko stalo tenisą. Treneris teigė, kad stalo tenisas Klaipėdoje arba išnyks, arba suma kilstelės nuo 20 iki 100 litų. Paskaičiuokite, kiek man vienai tektų mokėti už tris vaikus. To tikrai sau leisti negalėčiau. Net kaliniams yra sudaromos geresnės sąlygos sportuoti ir mokytis, nei pas mus - Klaipėdoje", - piktinosi ji.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder