Vandens sporto šakų festivalis: skaičiai, įspūdžiai ir rezultatai

Vandens sporto šakų festivalis: skaičiai, įspūdžiai ir rezultatai

Dangės upėje vykęs trečiasis vandens sporto šakų festivalis pažėrė krūvą neišdildomų įspūdžių tiek klaipėdiečiams, tiek miesto svečiams. Šeštadienį nuo ankstyvo ryto iki pavakarių Dangės upėje liejosi sporto emocijos, į kurias įsiliejo ir irkluotojai, ir žvejai, ir turistinių valčių, ir irklenčių atstovai, ir vikingų valčių mėgėjai.

Taip pat vyko azartiškos varžybos padangomis "Dangės ekstremalas", dvikovos katamaranais bei įvairios kitos vandens atrakcijos.

Skaičiuojama, kad varžybose ir įvairiose užduotyse galėjo dalyvauti per pusę tūkstančio dalyvių, dar daugiau klaipėdiečių ir miesto svečių grožėjosi vandens sporto šakų atstovų pasirodymais ant vandens.

Išmėgino naują trasą

"Tai puiki vandens sporto šakų šventė, kuri išties pasiteisino. Džiugu, kad ši šventė tapo tradicine ir kasmet sutraukia vis daugiau žiūrovų", - džiaugėsi vienas iš renginio organizatorių Klaipėdos irklavimo centro direktorius Liudvikas Albertas Mileška.

Klaipėdiečiams ir miesto svečiams itin patiko upės laivų paradas. Jo metu nuo Klaipėdos irklavimo centro (Gluosnių skg. 8) iki Žvejo paminklo ir atgal su vėliavomis, dainomis ir šūksniais upė plaukė kateriai, baidarių, kanojų, akademinių valčių ir vikingų valčių didžiulės delegacijos.

"Tai išties jūriniam miestui itin tinkantis renginys. Tai tarsi Klaipėdos vizitinė kortelė. Šiame renginyje dalyvauju pirmą kartą ir gausus vandens sporto šakų atstovų būrys ant vandens, Dangės upėje, mane tiesiog sužavėjo. Klaipėdos centre panašių renginių reikia kuo daugiau", - "Vakarų ekspresui" sakė renginyje sutiktas legendinio Lietuvos krepšinio trenerio Vlado Garasto anūkas, taip pat Vladas Garastas. Jis užaugo Kaune, tačiau Klaipėdoje sukūrė šeimą ir čia jau įleido šaknis.

Klaipėdos irklavimo centro atstovai pasidžiaugė, kad oras buvo fantastiškas ir priminė gegužės mėnesio pabaigą, kai tradiciškai ir vykdavo šis festivalis. Šiemet dėl COVID-19 pandemijos šis, klaipėdietiškas tradicijas turintis, renginys buvo nukeltas į rudenį.

"Puikus oras mums labai pagelbėjo. Tiek irkluotojai, tiek eiliniai miestiečiai su didžiuliu noru įsiliejo į mūsų šventės programą ir vandens sporto atrakcijas", - pasidžiaugė organizatoriai.


MIŠRUS EKIPAŽAS. Vandens sporto šakų festivalyje kai kurie klaipėdiečiai dalyvavo su savo augintiniais.

Anot L. Mileškos, itin pasiteisino mintis išmėginti naują trasą Jono kalnelio akvatorijoje.

"Šią trasą galime dar patobulinti ir ateityje irkluotojai dažniau galėtų varžytis šiame atnaujintame nuostabiame gamtos kampelyje. Pasiteisino ir naujos rungtys - akademinis sprintas, baidarių ir kanojų estafetė", - pabrėžė Klaipėdos irklavimo centro direktorius.

Susirungė ir žvejai

Pirmieji į vandens sporto šakų festivalio programą įsiliejo žvejai.

Mėgėjiškos žūklės varžybose daugiausia žuvies pagal svorį pagavo Petras Žibas. Jo kraitis - 2 kg 552 g. Antras su 1 kg 828 g liko Steponas Pučinskas, trečias su 1 kg 615 g - Vitoldas Navardauskas.

Didžiausią žuvį pagavo Vytautas Zablockis. Žuvies svoris - 265 g.

Atskirais prizais buvo apdovanoti ir jauniausias bei vyriausias žvejai - Gvidas Kancevičius (gimęs 2004 m.) ir Steponas Pučinskas (1937 m.).

Nugalėtojų pavardės

Akademinio irklavimo sprinto varžybose Jono kalnelio akvatorijoje pirmoji 120 m atkarpą įveikė Klaipėdos irklavimo centro atstovų komanda: Ramūnas Razma, Vilius Grikpėdis, Nojus Girskis, Ronaldas Rimkus, Rokas Klimas, Alberto Fontani ir Dainida Jonauskaitė.

Geriausius tris laikus užfiksavo Artūras Muravjovas, R. Razma ir V. Grikpėdis.

Vikingų valčių varžybose 200 m distanciją pirmieji įveikė R. Razma, D. Jonauskaitė, A. Fontani, Emilijus Kukleris, Jokūbas Šimkaitis, Saulė Kryževičiūtė, Justas Šverebas, Domantas Stulpinas ir vairininkas Valdas Varašinskas.

Turistinių baidarių varžybose "Dangės yriai" vyrų grupės nugalėtojais tapo Aleksandras Siakki ir Darius Maliorius.

Mišrių ekipažų nugalėtojai - Marius Mažeikis ir Auksė Mažeikytė.

Irklenčių varžybų "Dangės irklentininkas" vyrų grupės nugalėtojas - Tomas Vintilas, tarp dailiosios lyties atstovių triumfavo Ingrida Bartkutė.

Plaukimo padangomis "Dangės ekstremalas" vyrų varžybų čempionai - A. Siakki ir D. Maliorius. Mišrių porų nugalėtojai - Kotryna Stončiūtė ir Faustas Butikis.

Baidarių ir kanojų irklavimo estafetėse tarp vaikų lygių neturėjo Jurandas Katkauskas, Justas Rakauskas, Ilmantas Ilginis ir Ugnius Kurauskas, tarp jaunučių - Titas Ivoška, Žygimantas Ivoška ir Georgijus Matasovas, tarp jaunių - Vytenis Eidukevičius, Ignas Jonikas ir Dovydas Bertašius.

Kanojų irkluotojai nugalėtojai - Nikita Biliukas, Danilas Valujevas, Boris Kožuščenko ir Davidas Sultanovas.

ŽVEJYS. Didžiausią žuvį pagavo klaipėdietis Vytautas Zablockis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder