Viačeslavas Aminovas: istorija su Donata Rimšaite dar nebaigta

Viačeslavas Aminovas: istorija su Donata Rimšaite dar nebaigta

Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidentas Viačeslavas Aminovas apgailestauja, kad Donata Rimšaitė negalės dalyvauti Londono olimpinėse žaidynėse, ir teigia, kad istorija su buvusia Lietuvos sportininke dar nebaigta.

"Žinoma, apmaudu, kad neabejotina moterų komandos lyderė D. Rimšaitė Londone negalės atstovauti Rusijos rinktinei. Manau, kad tai korupcija paremtas politinis Lietuvos kerštas Rusijai, - sporto naujienų agentūrai "Ves Sport" teigė V. Aminovas. - Negaliu protingai paaiškinti, kodėl Donatos neleido į olimpines žaidynes. Ji daugiau nei prieš metus gavo Rusijos pilietybę, Rusijoje ištekėjo ir jokiu būdu nesirengia sugrįžti į Lietuvą. Tai visai ne tas atvejis, kai sportininkas iš vienos šalies persikelia į kitą, atiduodamas savo meistriškumą mainais į materialines ir kitokias gėrybes. Donata kardinaliai pakeitė savo gyvenimą, ir ji tam turi visišką teisę. Todėl, dar kartą pasakysiu, kad šioje situacijoje Lietuva užėmė absoliučiai nesuprantamą poziciją. Juk tai - ne feodalinė valstybė, o Europos Sąjungos narė. Ten daug kalbama apie žmogaus teises, o iš tikrųjų, jei panagrinėtume konkretų atvejį, paprasčiausiai keršija merginai, žlugdo jos sportinę karjerą, sakyčiau, kad ir gyvenimą. Tačiau manau, kad ši istorija dar nebaigta. Mes padarysime viską, kad išaiškintume visus fizinius asmenis, dalyvavusius joje".

D. Rimšaitė į Rusiją išvyko 2010 metų gruodį. Sportininkė tarptautinėse varžybose Rusijos rinktinės marškinėlius vilki nuo praėjusių metų balandžio. Šių metų sausį Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) aukščiausias organas - Generalinė asamblėja buvusiai mūsų šalies šiuolaikinės penkiakovės atstovei neleido Londono olimpinėse žaidynėse atstovauti Rusijai.

Pagal Tarptautinio olimpinio komiteto priimtų pagrindinių principų, taisyklių ir jų oficialių išaiškinimų bendrą kodeksą - Olimpinę chartiją - olimpinėse žaidynėse atstovauti kitai valstybei galima tik praėjus ne mažiau kaip trejiems metams po paskutiniojo starto savo buvusios šalies rinktinėje. Sutikus šalių olimpiniams komitetams ir Tarptautinei federacijai, Tarptautinio olimpinio komiteto Vykdomasis komitetas gali šį terminą sutrumpinti arba visai panaikinti.

Praėjusį savaitgalį Maskvoje (Rusija) vykusiose tarptautinėse "Kremliaus taurės" varžybose 24-erių metų D. Rimšaitė pelnė bronzos medalį. Londono olimpinėse žaidynėse Rusijai atstovausiančios Jevdokija Grečičnikova ir Jekaterina Churaskina užėmė atitinkamai aštuntąją ir devintąją vietas. V. Aminovas teigė, kad jis tebeturi priekaištų šalies moterų komandai. "Trečioji D. Rimšaitės vieta nieko nepakeitė. Mūsų merginos, įskaitant ir D. Rimšaitę, vėl pasirodė blogiau, nei galėjo", - pažymėjo V. Aminovas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder