Vilniuje - kulminacija dėl LRL bronzos

Vilniuje - kulminacija dėl LRL bronzos

Jau gegužės 4 dienos vakarą (trečiadienį) gali paaiškėti Lietuvos rankinio lygos (LRL) bronzos medalių laimėtojai - antroje mažojo finalo dvikovoje 19 val. Vilniuje susitiks "HC Vilniaus" ekipa su Alytaus "Almeidos-Stronglaso" rankininkais.

Jei aikštės šeimininkai iškovos pergalę, tuomet ant jų pečių po dvejų metų pertraukos sužibės bronzos medaliai.  

Priminsime, kad pirmosiose serijos rungtynėse "HC Vilnius" alytiškius nugalėjo rezultatu 33:27 (17:11). LRL mažojo finalo serijoje rungtyniaujama iki dvejų pergalių.

Jei antrosiose rungtynėse sėkmė nusišypsotų alytiškiams, tuomet jie gegužės 8 dieną savoje aikštėje turėtų istorinę galimybę lemiamame susitikime iškovoti LRL medalius.

"Keisime žaidimo braižą"

Eugenijus GIMBUTAS, Alytaus "Almeida-Stronglasas" ekipos treneris:

Bronzos medalių lengvai atiduoti net neketiname. Keisime žaidimo braižą. Pirmose serijos rungtynėse silpnai gynėmės, galima sakyti, jau pirmajame kėlinyje atidavėme varžovams pergalę.

Sezonas mums buvo ilgas ir įtemptas, žaidėjai akivaizdžiai jaučia nuovargį, bandėme suderintį poilsį ir treniruotes. Jau turėtume atrodyti šviežesni. Tikimės sužaisti geriau nei Alytuje. Bent jau darysime viską, kad rungtynės būtų gražios akiai.
Į geriausiųjų ekipų ketveriukę patekome po maždaug 15-16 metų pertraukos - mums tai itin džiugus pasiekimas. Vilniaus komandai žaisti mažajame finale - jokia naujiena, tad jie turi psichologinį pranašumą. Visgi, bandysime pademonstruoti tą žaidimą, kurį galime.
Apmaudu, kad dėl peršalimo iš rikiuotės iškrito vienas iš mūsų ekipos pagrindinių žaidėjų Justinas Šilalė. Jam yra sukilusi kūno temperatūra, nežinia, ar jis pasirodys antrojoje LRL mažojo finalo dvikovoje.  
 

"Mąstome tik apie pergalę"

Andžej LYSIONOK, "HC Vilnius" treneris:  

Privalome laimėti. Jokių kitų minčių net nėra. Patobulinome taktiką, išsamiai išnarpliojome varžovų žaidimą, nuotaikos - puikios. Norėtųsi sutriuškinti varžovus ir su trenksmu baigti čempionatą, bet svarbiausias tikslas - pergalė, kad ir vienu tašku.
Tikiu, kad į varžybas susirinks būrys sirgalių - norėtųsi jiems padovanoti įspūdingą pergalę.
Pirmosiose rungtynėse kontroliavome padėti, vienu metu pirmavome ir dešimties įvarčių skirtumu, tikiu, kad panašus scenarijus gali klostytis ir vilniuje. Mes jaunesni ir mūsų atsarginių žaidėjų suolelis - kiek ilgesnis, varžovus vėl stengsimės išvarginti ir pribloškti greitomis atakomis.  

"Bandysime susigrąžinti medalius"

Evaldas VEIDA, vienas iš "HC Vilnius" ekipos lyderių:

Norėtųsi jau užbaigti sezoną - visi komandos nariai trokšta tik pergalės. Esame rimtai nusiteikę, nors pirmosios rungtynės ir nebuvo įtemptos, tačiau jokio atsipalaidavimo nėra. Žinome, kad alytiškiai - patyrę, visi sieks pergalės. Bandysime remtis aktyvia ir kibia gynyba bei varžovus kontraatakuoti greitomis atakomis. Jei įgyvenndinsime trenerio iškeltus tikslus, tuomet turėtume džiaugtis malonia pergale. Paskutinį kartą bronzos medalius iškovojome 2009 metais, tad būtų pats laikas juos susigrąžinti.

Atkrintamųjų barjerai

Priminsime, kad reguliariajame LRL čempionate "Almeidos-Stronglaso" rankininkai įsitvirtino ketvirtoje pozicijoje (alytiškiai iškovojo 11 pergalių, vienerias rungtynes sužaidė lygiosiomis ir patyrė 6 parlaimėjimus. Po reguliaraus čempionato jų sąskaitoje buvo 23 taškai).

"HC Vilnius" po reguliaraus čempionato buvo dviem laipteliais žemiau - šeštoje pozicijoje (9 pergalės, 1 lygiosios ir 8 pralaimėjimai; 19 taškų).

Ketvirtfinalio dvikovoje alytiškiai rezultatu 2:0 nugalėjo Šiaulių "Universitetą-Diringą" (namuose šventė pergalę 29:25 (13:16), o išvykoje - 24:21 (9:9).

"HC Vilnius" ketvirtfinalyje rezultatu 2:1 iš tolesnės kovos eliminavo praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojus Kauno "Granito-Gaja-Kario" rankininkus (pirmąsias rungtynes kauniečiai namuose laimėjo minimalia persvara - 28:27 (15:16), tačiau likusias dvejas rungtynes pralaimėjo - 24:30 (9:11) ir 21:25 (10:8).   

"HC Vilnių" pusfinalyje rezultatu 2:0 nugalėjo Kauno "Lūšis" (30:23 (16:12) ir 35:33 (14:17).

Alytaus "Almeidos-Stronglaso" ekipą pusfinalyje be didesnio vargo - 2:0 įveikė LRL čempionai ir LRT Didžiosios taurės laimėtojai "Žemaitijos dragūno" rankininkai. (Pirmasis susitikimas Klaipėdoje baigėsi - 34:22 (19:10), antrasis Alytuje - 23:28 (8:13).

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder