Vimbldone po 75 metų pertraukos nebekaukšės kamuoliukai

Vimbldone po 75 metų pertraukos nebekaukšės kamuoliukai

Trečiadienį bus paskelbta, jog šiemet neįvyks Vimblodono teniso turnyras. Tai pareiškė Vokietijos teniso sąjungos viceprezidentas Dirkas Hordoffas, kurio komentarą pateikė „Sky Sport“.

Vienas iš „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrų – Vimblodono teniso varžybos – turėjo būti rengiamos birželio 29–liepos 12 d. Kovo mėnesį Teniso profesionalų asociacija (ATP) ir Moterų teniso asociacija (WTA) paskelbė dėl kovonaviruso iki birželio 7-osios sustabdanti visus turnyrus.

Prancūzijos atvirasis teniso čempionatas, turėjęs vykti gegužės 25–birželio 7 d., dėl koronaviruso perkeltas į rudenį. Atvirasis Prancūzijos čempionatas 124-ą kartą bus surengtas rugsėjo 20–spalio 4 d.

„Esu ATP ir WTA valdymo struktūros narys, – sakė D. Hordorffas. – O ten visi sprendimai jau priimti. Apie Vimbldono turnyrą bus paskelbta trečiadienį. Dėl to nėra jokių abejonių, šiuo metu taip būtina pasielgti.“

Vimbldono teniso turnyras turėjo būti rengiamas 134 kartą. Pastarąjį kartą turnyras buvo atšauktas 1945 m. Šias vyrų varžybas daugiausia kartų yra laimėjęs šveicaras Rogeris Federeris – aštuonis. Septynis sykius jose triumfavo amerikietis Pete‘as Samprasas.

Iš moterų daugiausia Vimbldono turnyro titulų turi čekė Martina Navratilova – net devynis. Po septynis kartus laimėjo amerikietė Serena Williams ir vokietė Steffi Graf. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder