VTB lyga stumia į LKL krepšinio paribius

VTB lyga stumia į LKL krepšinio paribius

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempiono vardas nieko nereikš skirstant vietas Eurolygoje. Nuo kito sezono kelialapiai bus dalijami per rusų sukurtą VTB Vieningąją lygą.

Dar neseniai atrodė, kad Eurolyga ir VTB yra priešingose barikadų pusėse, tačiau užvakar Maskvos priemiestyje Chimkuose paskelbta, kad pasiektas susitarimas. „Eurolyga pripažįsta VTB lygą kaip regioninį turnyrą, įeinantį į jos struktūrą. Manau, tai yra istorinis sprendimas“, - džiūgavo VTB lygos prezidentas Sergejus Ivanovas.

„Nuo šiol komandos bus atrenkamos į Eurolygą per VTB čempionatą“, - pranešė Eurolygos vadovas Chordis Bertomėjas. Tokiu atveju LKL lieka nuošalyje. Kauno „Žalgiris“ turi ilgalaikę Eurolygos A licenciją. Iki šiol Vilniaus „Lietuvos rytas“ galėdavo tikėtis B licencijos. Tam reikėdavo LKL finale įveikti „Žalgirį“. Nuo kito sezono vilniečiai pateks į Eurolygą, jei geriau už kauniečius pasirodys VTB čempionate.

Stipriausioms komandoms palikta teisė dalyvauti nacionaliniuose čempionatuose, tačiau neaišku, ar pakeitus kelialapių dalijimo tvarką jos šia teise pasinaudos. VTB varžybos dažnai gretinamos su Adrijos lyga. Joje žaidžiantys Serbijos, Kroatijos ir Slovėnijos klubai į nacionalines pirmenybes įsitraukia tik nuo antrojo etapo arba atkrintamųjų varžybų. Naująjį projektą dar turės patvirtinti Eurolygos generalinė asamblėja.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas pažymėjo, jog sunku įsivaizduoti šalies čempionatą be dviejų stipriausių klubų: „Prisistatėme tiek arenų. Dabar išimti „Žalgirį“ ir „Lietuvos rytą“ iš Panevėžio ar Klaipėdos arenų... Būtų sudėtinga pritraukti žiūrovų. Galima išvedžioti, kad gali būti įvairių reguliariojo sezono formatų. Bet nemanau, kad vykdomasis komitetas pritartų sprendimui, jog „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ galėtų žaisti tik nuo atkrintamųjų varžybų. Tai yra kategoriška nuomonė.“

M.Balčiūnas priminė, kad didieji klubai gauna nemažas sumas iš savivaldybių. „Tai yra biudžetiniai pinigai. Nacionalinis interesas turėtų būti ginamas“, - teigė LKF sekretorius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder