„Žalgirio“ sezonas – kupinas rekordų

„Žalgirio“ sezonas – kupinas rekordų

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams liko dvejos rungtynės VTB Vieningosios lygos reguliariajame sezone – su ne pajėgiausiais Minsko „Tsmoki“ ir Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“ ekipomis.

Jei įveiktų abi šias komandas, „Žalgiris“ būtų laimėjęs 13 iš eilės rungtynių VTB Vieningoje lygoje – tai būtų naujas šio turnyro rekordas.

Dabartinė pergalių serija – 12 iš eilės – priklauso Maskvos CSKA krepšininkams.

Tai būtų dar vienas „Žalgirio“ rekordas, pasiektas šį sezoną. Pastarąjį žalgiriečiai pasiekė sekmadienį, kai užsitikrino VTB Vieningosios lygos reguliariojo sezono nugalėtojos vardą – iki šiol Lietuvos klubui to pasiekti nebuvo pavykę.

„Labai svarbu, kad mums pavykdavo susikoncentruoti po mūšių Eurolygoje ir kiekvieną kartą į aikštę išėjome gerbdami savo varžovus, – „Žalgirio“ tinklalapiui internete sakė Marko Popovičius. – VTB Vieningoji lyga kartu su Ispanijos čempionatu dalijasi 2-3 vietą Europos klubiniame krepšinyje, todėl būti pirmiems šiame čempionate yra puikus laimėjimas.

Tačiau tai nėra galutinė pergalė. Pasistengsime laimėti likusius du reguliariojo sezono mačus ir dėsime visas jėgas atkrintamosiose varžybose.“

„Sunku keliais žodžiais apsakyti, kokį svarbų laimėjimą pasiekėme, – teigė „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza. – Tokiu sunkiu metu kitose komandose tiek žaidėjai, tiek gerbėjai būtų pasidavę ir palaidoję visą sezoną. Tačiau „Žalgiris“ yra daugiau nei paprasta komanda.

Tai – istorinė vertybė, kiekvieną kartą už savo nugaros turinti 16 tūkst. žiūrovų paramą „Žalgirio“ arenoje ir dar žymiai didesnį palaikymą visoje šalyje. Aplenkdami 19 stiprių komandų atlikome didelį darbą, bet mūsų dar laukia daug rungtynių visose trijose lygose, kuriose mums ir vėl prireiks mūsų puikių gerbėjų pagalbos.“

Prie pergalių serijos VTB Vieningoje lygoje prisidėjo ir sėkmingos dvikovos su Maskvos CSKA. Vasario mėnesį laimėję Maskvoje, žalgiriečiai pirmą kartą nugalėjo raudonarmiečius jų aikštėje po dviejų dešimtmečių pertraukos.

Be to, ir daugiau šio sezono rezultatų įrašyta į rekordų knygą: po 14 metų pertraukos užima pirma vieta reguliariojo Eurolygos sezono grupėje, nutraukta 23-ių pralaimėjimų „Top 16“ etapo išvykose serija, du kartus gerintas didžiausiu skirtumu laimėtų rungtynių Eurolygoje rekordas, o viską vainikuoja „Žalgiriui“ priklausantis šio sezono Eurolygos lankomumo rekordas – 15,8 tūkst. žiūrovų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder