„Žalgirio“ strategas: jei neapsiginsime nuo Atėnų klubo, nelaimėsime

„Žalgirio“ strategas: jei neapsiginsime nuo Atėnų klubo, nelaimėsime

Kauno „Žalgiris“ (3-5) Eurolygoje pradeda dar vieną „dvigubą“ savaitę dvejomis rungtynėmis savo arenoje. Antradienį žalgiriečiai susitiks su Atėnų „Panathinaikos“ (4-4), o ketvirtadienį kovos su Belgrado „Crvena Zvezda“ (2-6).

Anonsuodama antradienio rungtynes Eurolygos svetainė primena, kad šiame šimtmetyje „Panathinaikos“ laimėjo 16 iš 22 tarpusavio akistatų prieš Kauno „Žalgirį“, tačiau žalgiriečiai triumfavo ketveriose iš penkerių pastarųjų dvikovų.

Praėjusią savaitę buvo atleistas „Panathinaikos“ strategas Argiris Pedoulakis. Atėnų klubo vadovybė tokį sprendimą priėmė po „Panathinaikos“ pralaimėjimo Berlyno ALBA komandai (105:106).

A. Pedoulakį trenerio poste pakeitė buvęs jo asistentas Giorgios Vovoras.

Paklaustas apie „Panathinaikos“ klubo permainas „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius kalbėjo: „Mes galime daug filosofuoti apie jų trenerio atleidimą ir ką tai gali pakeisti. Kartais tai išeina į gera, sukrečia komandą. Tikėsimės, kad antradienį taip nenutiks.“

Prieš išvyką į Kauną G. Vovoras apie būsimuosius varžovus atsiliepė pagarbiai: „Žinome, kad žalgiriečiai pavojingi baudos aikštelėje. Jei norime su jais lygiai kovoti, privalome susitvarkyti su klaidomis ir gerinti kovą dėl atšokusių kamuolių.

Pralaimėjome kelias rungtynes, kuriose rezultatą lėmė smulkios detalės. Kaune svarbiausia visas 40 žaidimo minučių būti susitelkus į rungtynes ir pasiruošti agresyviai žalgiriečių gynybai.“

Paklaustas apie Atėnų klubo žaidimo stilių Š. Jasikevičius teigė: „Gynyba yra raktas į pergales. Reikia suprasti, kaip atakuojame, kaip ginamės. Nes jei neapsiginsime, tai ir nelaimėsime.“

Naudingiausiu „Panathinaikos“ ekipos žaidėju laikomas gynėjas Nickas Calathesas. Graikas vidutiniškai įmeta 13,6 taško, atkovoja 4,4 kamuolio ir atlieka 9,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Negalime jo palikti laisvo situacijose vienas prieš vieną, negalime leisti laisvam įsiveržti į baudos aikštelę. „Panathinaikos“ turi daugiau pavojingų krepšininkų. Jimmeris Fredette'as įspūdingai renka taškus, įspūdingai šį sezoną žaidžia ir Deshaunas Thomasas“, – vardijo žalgiriečių treneris.

Vis dar neaišku, kiek pasiruošęs antradienio rungtynėms bus „Žalgirio“ gynėjas Marius Grigonis.

„Jis bandys žaisti, nors situacija nėra gera. Marius yra patyręs kojos piršto traumą. Medikai galėtų plačiau paaiškinti, bet kol kas jis nesitreniruoja“, – sakė Š. Jasikevičius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder