"Žemaitijos dragūnas" pagerbtas Kaune

"Žemaitijos dragūnas" pagerbtas Kaune

Kaune vykusiose Lietuvos rankinio lygos (LRL) 2010-2011 metų sezono uždarymo iškilmėse šlovės spinduliuose ir dėmesio centre maudėsi antrus metus paeiliui šalies čempionais tapę Klaipėdos "Žemaitijos dragūno" rankininkai - net trims jų komandos nariams įveikti specialūs prizai, o komanda sulaukė originalių rėmėjų prizų.

"Žemaitijos dragūno" komandos kapitonas Remigijus Vaičikauskas pripažintas naudingiausiu čempionato žaidėju, Arūnas Šrederis - geriausiu dešiniojo pusiau krašto žaidėju, Tadas Stankevičius - geriausias linijos žaidėjas.

"Žemaitijos dragūnui" įteikta ne tik čempionų taurė ir aukso medaliai, bet ir šalikai su klubo simbolika ir net dvi vėliavos – uostamiesčio bei Žemaitijos. Pastaroji vėliava čempionų rankose atsidūrė neatsitiktinai - jų komandos prezidentas Egidijus Skarbalius - užkietėjęs žemaitis, Klaipėdos rajono savivaldybės politinis bei visuomenės veikėjas.

"Čempionų medaliai iškovoti prakaitu ir krauju. Didžiuojuosi savo komandos nariais ir jų kovingumu", - kalbėjo čempionų komandos prezidentas E. Skarbalius.

Čempionų ekipos strategas Artūras Juškėnas pabrėžė, kad ateinančiam sezonui sieks išlaikyti komandos branduolį, tačiau pripažįsta, kad tai padaryti bus labai sunku.

"Kai komanda antrus metus paeiliui stipriausia ir pastebima visoje Lietuvoje, nepraslysta pro akis ir labiausiai pasižymėję žaidėjai. Nenuostabu, kad jie bus viliojami kitų ekipų, dalį žaidėjų gali siekti įtraukti į savo gretas ir užsieniečiai. Sieksiu ir dėsiu visas pastangas, kad žaidėjai liktų Klaipėdoje. Tikiu, kad pajūryje atsiras gerų žmonių ir verslininkų, kurie parems mūsų ekipą ir padės išsaugoti komandos branduolį. Tereikia susidėlioti prioritetus. Juk šie žaidėjai garsina miestą visoje Lietuvoje. Mums tai labai malonu", - pabrėžė A. Juškėnas.

Pasiteiravus rezultatyviausio LRL žaidėjo R. Vaičikausko apie ateities planus, jis nieko konkretaus atsakyti negalėjo: „Pirmiausia reikia išsigydyti traumas, o atostogų pabaigoje pagalvosiu apie ateitį.“

Rezultatyviausias - V. Drevinskas

Daug dėmesio bei liaupsių sulaukė ir vicečempionų - Kauno "Lūšies" komandos lyderis Vaidas Drevinskas. Jis pripažintas rezultatyviausiu lygos žaidėju - per sezoną pelnė net 246 įvarčius, jam taip pat atiteko ir geriausiojo kairiojo pusiau krašto žaidėjo laurai.

"Sezonas buvo itin įdomus, o finalas - labai atkaklus ir įtemptas. Vėl likome antri, tačiau šįkart priešinomės iš peties, kiekvienose rungtynėse pritrūkdavo labai mažai. Sezonas būtų idealus, jei būtume tapę čempionais. O savo asmeninių rezultatų nesureikšminu - esu pelnęs ir daugiau įvarčių", - kalbėjo rezultatyviausias LRL žaidėjas Vaidas Drevinskas.

Dzūkams - istoriniai bronzos medaliai

Bene gausiausias būrys į apdovanojimų ceremoniją susirinko Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ atstovų. Jie pateikė staigmeną rankinio specialistams -  serijoje dėl 3-osios vietos 2:1 palaužę daugkartinę šalies čempionę „HC Vilniaus“ ekipą.

"Almeidos-Stronglaso" rankininkai į geriausiųjų ekipų ketvertuką pateko tik po 15 metų pertraukos, o medaliais pasipuošė pirmą kartą istorijoje.

Smagioje šventėje geriausiu LRL 2010-2011 metų sezono vartininku pripažintas Vilius Rašimas (Kauno "Lūšis"), kairiojo krašto žaidėju -  Artūras Švilpa (Vilniaus "VHC Šviesa"), dešiniojo krašto pozicijoje - Robertas Švedas (Kauno "Granitas - Gaja - Karys"), įžaidėju - Saulius Katkevičius (Kauno "Lūšis").


"Iššūkio taurė" - „VHC Šviesai“

Apdovanoti buvo ir Lietuvos vyrų rankinio klubų „Iššūkio taurės“ laimėtojai - Vilniaus „VHC Šviesa“ rankininkai, o geriausiu "Iššūkio taurės" žaidėju pripažintas nugalėtojų ekipos narys Valdas Drabavičius.

Šventėje dalyvavęs Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Klemensas Rimšelis pasidžiaugė, kad rankinio sporto atstovai neverkšlena dėl lėšų stokos, o kažką daro, juda į priekį bei sparčiai populiarėja.

"Tikiu, kad rankinis dar ilgai gyvuos. Tai kietų vyrų žaidimas", - pabrėžė Lietuvos sporto vadovas.   

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder