"Žemaitijos dragūnui" - BHL bronza!

"Žemaitijos dragūnui" - BHL bronza!

Dviejų pastarųjų metų Lietuvos čempionai Klaipėdos "Žemaitijos dragūno" rankininkai toliau miestiečius džiugina skambiomis pergalėmis - sekmadienį Estijoje tapo Baltijos vyrų rankinio lygos (BHL) bronzos medalių laimėtojai.

Klaipėdiečiai dvikovoje dėl bronzos medalių 32:25 (20:11) palaužė nuolatinę savo varžovę svarbiuose etapuose Vilniaus "VHC Šviesą".

Tai buvo saldus dragūniečių revanšas už kovo 21 dieną Klaipėdoje Lietuvos rankinio lygos rungtynėse patirtą pralaimėjimą dviejų įvarčių skirtumu - 26:28 (12:18).

"Žemaitijos dragūnas" buvo arti ir BHL finalo - šeštadienį tik 23:25 (10:13) nusileido "Kehra-Horizon Pulp&Paper" (Estija) ekipai.

Nors klaipėdiečiai puikiai suprato, kad buvo per plauką nuo kovos dėl aukso medalių, tačiau rado jėgų nepalūžti ir pademonstruoti charakterį mažajame finale.


"Žemaitijos dragūnas" "VHC Šviesai" nepaliko jokių vilčių nuo pat dvikovos pradžios - gerokai atitrūko ir visas rungtynes kontroliavo padėtį.


"VHC Šviesa" pusfinalyje 21:28 (9:16) pralaimėjo Polvos "Serviti" (Estija) rankininkams.

"Saldus revanšas"

Artūras JUŠKĖNAS, "Žemaitijos dragūno" treneris

Mums labai reikėjo revanšo dvikovoje su "Šviesos" rankininkais. Man asmeniškai svarbūs buvo ne tiek tie bronzos medaliai, kiek noras, kad vyrai atsirevanšuotų ir vėl patikėtų savo jėgomis. Džiaugiuosi, kad žaidėjai parodė charakterį ir sugebėjo iškovoti pergalę. Kovoje dėl bronzos medalių gerai vartus saugojo Audrius Mamkus. Daug naudingo darbo atliko Tadas Stankevičius ir Darius Jasinskas. Žinoma, norėjosi kovoti finale, tačiau nieko nebepakeisi, šįkart estai buvo stipresni. Jie rungtyniavo namuose. Darėme viską, tačiau jų namų sienos, žiūrovai ir teisėjai... Mums iki finalo šiek tiek pritrūko. Norint kautis finale, reikėjo sužaisti pačuias geriauisias rungtynes, o mums to padaryti nepavyko.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder