"Žuvėdros" pinigus išdalins kitiems

"Žuvėdros" pinigus išdalins kitiems

Klaipėdos savivaldybė išdalijo per milijoną litų prioritetinių sporto šakų didelio sportinio meistriškumo klubų veiklos programoms. Konkurse galėjo dalyvauti tik aukščiausio lygio Lietuvos čempionatuose ir Europos taurės varžybose dalyvaujančios komandos.

Klaipėdos "Neptūnui" atiteko 730 tūkst. Lt. Tai - 10 tūkst. litų mažiau nei pernai.

10 tūkst. litų mažiau nei pernai šiemet iš savivaldybės gaus ir "Atlanto" futbolininkai. Pernai jie sulaukė 190 tūkst. Lt.

9 tūkst. litų mažiau nei pernai, t. y. 81 tūkst. Lt, skirta Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) bronzininkėms Klaipėdos "Fortūnos" krepšininkėms.

"Dragūnui" pagal ankstesnių metų sutartį priklauso 200 tūkst. litų, tačiau dar papildomai pridėta 32 tūkst. Lt (pernai gavo 226 800 Lt).

Pirmą kartą iš miesto paramos sulaukė ir pernykštis Lietuvos futbolo I lygos čempionas bei šių metų Lietuvos futbolo A lygos debiutantas "Klaipėdos granitas". Šiam klubui skirti 56 300 Lt.

Pernai savivaldybė 25 tūkst. Lt skyrė Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijai, tad buvo manyta, kad lėšos pasieks "Klaipėdos granitą". Tačiau ir patys Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vadovai liko nustebę, kad nė dalelė šių lėšų į "Klaipėdos granito" biudžetą taip ir neįplaukė. Tad šiemet panašių klaidų nebekartota ir lėšos tiesiogiai skirtos šiam klubui.

5 tūkst. Lt gaus ir Klaipėdos miesto lengvosios atletikos sporto klubas "Nikė". Jis šiuos pinigus planuoja panaudoti dalyvavimui 2014 metų Europos lengvosios atletikos klubų jaunimo kroso taurės varžybose ir komandiniame Europos lengvosios atletikos sporto klubų jaunimo čempionate.

30 tūkst. litų buvo skirta Klaipėdos miesto sportinių šokių klubui "Žuvėdra", tačiau vienas iš šio klubo vadovų Romaldas Idzelevičius po kurio laiko paraišką atsiėmė argumentuodamas, kad šiemet jo vadovaujami šokėjai nedalyvaus nei Europos, nei pasaulio čempionatuose. Šiuos pinigus savivaldybės atstovai planuoja išdalinti kitiems paraiškas pateikusiems klubams.

"Galbūt dalį pridėsime "Fortūnos" merginoms, kurios šiemet kovėsi pasiaukojamai ir laimėjo Lietuvos moterų krepšinio lygos bronzos medalius, galbūt - "Dragūnui", "Neptūnui" ar "Atlantui". Raginame klubų atstovus teikti naujas paraiškas ir komisija nuspręs, kuriems klubams paskirstyti likusius 30 tūkstančių litų", - paaiškino Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyr. specialistas Ignas Pocius.

Be to, jis pabrėžė, kad didelio meistriškumo sporto klubai savo programose prašė bemaž dvigubai didesnių sumų nei gavo.

"Iš savivaldybės minėti klubai, kartu sudėjus visas sumas, prašė beveik 4 milijonų litų, tačiau šiai programai yra numatyta tik 1,114 milijono litų. Savivaldybė kiek gali, tiek prisideda", - pabrėžė I. Pocius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder