Žydrūnas Ilgauskas bus pagerbtas už viso gyvenimo nuopelnus

Žydrūnas Ilgauskas bus pagerbtas už viso gyvenimo nuopelnus

Buvęs Šiaurės Amerikos krepšinio asociacijos (NBA) „Cleveland Cavaliers“ klubo aukštaūgis Žydrūnas Ilgauskas už gyvenimo nuopelnus bus apdovanotas Klivlando sporto apdovanojimuose, praneša renginio organizatoriai.

JAV pilietybę turintis Ž. Ilgauskas bus pagerbtas per Klivlendo sporto apdovanojimų ceremoniją, kuri vyks kitų metų sausio 17 dieną.

Nepaisant didelių problemų su kojos traumomis, Ž. Ilgauskas sugebėjo sublizgėti NBA arenose ir du kartu patekti į „Visų žvaigždžių“ rungtynes.

Kai 2010 metais jis paliko „Cavaliers“ ekipą, jis šiame klube pirmavo pagal sužaistas rungtynes (771), puolime atkovotus kamuolius (2336), iš viso atkovotus kamuolius (5904) ir blokuotus metimus (1269). Antrą vietą „Cavaliers“ istorijoje jis užėmė pagal pelnytus taškus (10 616), gynyboje atkovotus kamuolius (3568) ir žaistas minutes (21 823).

Taip pat Ž. Ilgauskas buvo tapęs daugiausiai rungtynių atkrintamosiose varžybose su „Cavaliers“ ekipa sužaidęs krepšininkas. Per 71 atkrintamųjų varžybų rungtynes jis vidutiniškai pelnė po 11 taškų.

Ž. Ilgauskas šiuo metu vis dar išlieka trejetuke pagal reguliariajame sezone sužaistas rungtynes, atkovotus kamuolius, pataikytus baudų metimus, pelnytus taškus ir žaistas minutes.

2014 metais Ž. Ilgausko marškinėliai (11 nr.) buvo iškelti į „Cavaliers“ arenos palubes. Jis taps tik trečiuoju „Cavaliers“ organizacijos nariu, gausiančiu Klivlendo sporto apdovanojimų prizą už gyvenimo nuopelnus.

VE.lt primena, kad 2015 metais tuometinis vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis pasirašė įsakymą, kuriuo nuspręsta, kad JAV gyvenantis ir šios šalies pilietybę įgijęs buvęs krepšininkas Žydrūnas Ilgauskas netenka Lietuvos Respublikos pilietybės.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder