Žydrūnas Ilgauskas neteko Lietuvos pilietybės

Žydrūnas Ilgauskas neteko Lietuvos pilietybės

Pirmadienį vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis pasirašė įsakymą, kuriuo nuspręsta, kad JAV gyvenantis ir šios šalies pilietybę įgijęs buvęs krepšininkas Žydrūnas Ilgauskas netenka Lietuvos Respublikos pilietybės.

Šis sprendimas priimtas vadovaujantis Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymo nuostatomis bei atsižvelgiant į Migracijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos teikimą.

Kaip numato įstatymas, asmuo, įgijęs kitos valstybės pilietybę, netenka Lietuvos Respublikos pilietybės (išskyrus atvejus, kai Lietuvos Respublikos pilietis kartu gali būti ir kitos valstybės pilietis). Pagal dabartinį reglamentavimą, dviguba pilietybė galima tiems, kurie iš Lietuvos pasitraukė ar buvo ištremti iki Nepriklausomybės atkūrimo 1990 m. ir jų palikuonims, taip pat asmenims, kitos valstybės pilietybę įgijusiems savaime (gimstant ar sudarant santuoką) bei atitinkantiems kitas įstatyme nustatytas išimtines dvigubos pilietybės sąlygas.

Ž. Ilgausko pilietybės panaikinimo procedūra buvo inicijuota Vidaus reikalų ministerijai gavus oficialų JAV ambasados Vilniuje patvirtinimą, kad buvęs krepšininkas dar 2013 m. priėmė JAV pilietybę ir davė JAV piliečio priesaiką.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder