Žygimantas Stanulis - absoliutus nugalėtojas

Žygimantas Stanulis - absoliutus nugalėtojas

23 metų klaipėdietis Žygimantas Stanulis tapo Estijoje, Tartu mieste, vykusio tarptautinio sunkiosios atletikos Vladimiro Baškirovo atminimo turnyro nugalėtoju. Jis triumfavo ne tik savo svorio (iki 94 kg) grupės varžybose, bet ir tapo absoliučiu turnyro nugalėtoju.

Šis Bronislavo Vyšniausko auklėtinis, 2016 metų Europos vicečempionas, pranoko 11 sporto klubų iš Lenkijos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos ir Lietuvos atstovus.

Ž. Stanulis rovimo veiksmu iškėlė 175 kg ir išstūmė 201 kg sveriančią štangą. Jo dvikovės rezultatas - 376 kg. Pagal Sinklerio lentelės koeficientą klaipėdietis surinko net 424 taškus.

Antrąją vietą turnyre Estijoje iškovojo latvis Ritvaras Suharevas (išrovė 148 kg, išstūmė 180 kg, dvikovės rezultatas - 328 kg, 413 taškų pagal Sinklerio koeficientą).

Ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio kopė dar vienas perspektyvus klaipėdietis Sergejus Lichovojus. Jis išrovė 160 kg, išstūmė 193 kg, dvikovės rezultatas - 353 kg. Pagal Sinklerio lentelės koeficientą jo sąskaitoje - 384 taškai.

Džiugu, kad Klaipėdos sunkiosios atletikos mokykla yra viena geriausių ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Klaipėdoje sunkiaatlečiams yra sudarytos puikios sąlygos sportuoti, maitintis ir gyventi po vienu stogu. Sportininkams treniruočių rėžimas yra derinamas su studijomis Klaipėdos universitete, tad žvelgiama ir į ateitį - baigę profesionalią sportinę karjerą sunkiaatlečiai galės rasti savo gyvenimo kelią ir įgytų specialybių nišose.

Nenuostabu, kad Klaipėdoje įkurtas sunkiaatlečių rengimo centras duoda vaisių - vis auga nauja čempionų karta. Vienas pirmųjų, Klaipėdoje pramynęs kelius aukščiausio rango varžybose, buvo Ramūnas Vyšniauskas. Šis keturių olimpinių žaidynių dalyvis, daugkartinis Europos ir pasaulio prizininkas, prieš kelias dienas atšventęs 40-ąjį jubiliejų, parodė pavyzdį jaunajai kartai ir profesionalią karjerą jau yra baigęs. Jo pramintais keliais žengia ir puikius rezultatus demonstruoja praėjusią vasarą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse pirmą kartą Lietuvos sunkiosios atletikos istorijoje bronzos medalį iškovojęs Aurimas Didžbalis. Pastarasis sportininkas Estijoje vykusiame turnyre nedalyvavo.

Reikia pasidžiaugti, kad Klaipėdoje auga nauja potencialių olimpiečių kartą. Vienas realiausių pretendentų 2020 metais Tokijo olimpinėse žaidynėse dalyvauti ir puikius rezultatus pademonstruoti yra Ž. Stanulis. Minėtose olimpinėse žaidynėse dar ant aukštesnio prizininkų pakylos laiptelio gali kopti ir A. Didžbalis.

Lietuvos rinktinės treneris B. Vyšniauskas ne kartą yra pabrėžęs, kad jo svajonė, jog olimpinėse žaidynėse per apdovanojimų ceremoniją koptų du jo auklėtiniai.

"Tai būtų pati laimingiausia diena mano gyvenime. Tyliai svajokime ir tikėkimės, kad kada nors ji išauš", - kalbėjo B. Vyšniauskas.

Lietuvos sunkiaatlečiai tęsia savo darbus ir pradeda intensyvų pasiruošimo etapą šių metų gruodį Izraelyje vyksiantiems Europos jaunimo (iki 20 ir 23 metų) čempionatams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder