Traumatologai su nerimu laukia Joninių: kas 4-5 minutes po pacientą

Traumatologai su nerimu laukia Joninių: kas 4-5 minutes po pacientą

Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) Skubios pagalbos skyriuje savaitgaliais labai išauga susižalojusių pacientų srautai, tad traumatologai su nerimu laukia Joninių.

RVUL medikai ragina net ir poilsiaujant neprarasti budrumo, elgtis atsakingai bei primena, kad dėl gyvybei pavojaus nekeliančių traumų ar negalavimų pacientai pirmiausia kreiptųsi į savo šeimos gydytoją, o naktį, savaitgaliais, per šventes - į tą gydymo įstaigą, su kuria jo šeimos gydytojas ar poliklinika yra sudarę sutartį dėl būtinosios pagalbos teikimo paslaugų nedarbo valandomis. 

Per praėjusį savaitgalį į RVUL Skubios pagalbos skyrių pagalbos kreipėsi apie 800 vilniečių ir miesto svečių, iš kurių beveik pusė - patyrę įvairaus sunkumo traumas. 

„Per savaitgalį 337 traumuoti pacientai. Traumos dažniausiai „vasariškos“ - rankų, kojų, pirštų nubrozdinimai, įbrėžimai, sumušimai, smulkūs sužalojimai, žaizdelės, patempimai, išbėrimai, patinimai, paraudimai ir kt.“, - savaitgalio „traumų“ didžiąją dalį sudarančią statistiką komentavo gydytojai ortopedai traumatologai.

Specialistų teigimu, tik mažesnė dalis traumų rimtesnės, dėl kurių pacientams išties vertėjo vykti į skubios pagalbos centrą. Kita dalis pacientų, susižeidusių nepavojingai, pasak medikų, pagalbą kur kas greičiau būtų gavę kitose gydymo įstaigose, taip pat dirbančiose visą parą, arba galėtų kreiptis į savo šeimos gydytojus. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder