Mįslingai mirusio turtuolio R. Karpavičiaus našlės ryšiai veda prie šešėlinio pasaulio veikėjų

Mįslingai mirusio turtuolio R. Karpavičiaus našlės ryšiai veda prie šešėlinio pasaulio veikėjų

Nuoširdžiai gedinti našlė ar kažkieno statytinė? Narpliodamas mirusio verslininko Raimondo Karpavičiaus šimtamilijoninio palikimo detektyvą „Lietuvos rytas“ išsiaiškino jo antrosios žmonos ryšius su įtakingais politikais ir šešėlinio pasaulio atstovais.

„Koks jis advokatas? Dėl tokių žmonių, kurie buvo našta tarnybai, mes padarėme reorganizaciją. Kaune, Klaipėdoje, Tauragėje buvo kritiniai padaliniai, susiję ir su korupcija.

Su tokiais žmonėmis buvo atsisveikinta, o tarnyboje viską pradėjome griežtai reglamentuoti. Matyt, todėl aš ir neįtikau tai sistemai. Vėliau ta pati schema, kurią išardėme, buvo atkurta.

Buvę pareigūnai sprendė už veikiančius pareigūnus, kokius tyrimus pradėti ar nutraukti, kokius verslininkus paimti į nelaisvę, o kokius paleisti“, – „Lietuvos rytui“ prabilo buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas Vitalijus Gailius.

Dabartinis Joniškio meras taip kalbėjo apie buvusį pavaldinį Šarūną Mickevičių, kuris prieš devynerius metus pasitraukė iš tarnybos, bet ir toliau palaikė naudingus ryšius su pareigūnais, o neseniai už šešėlinę veiklą atsidūrė už grotų.

Advokatu prisistatančio Š.Mickevičiaus veikla buvo mįslinga, jis vengė viešo dėmesio.

Vis dėlto visas Kaunas žinojo, pas ką reikėjo eiti tvarkyti reikalų. Taip tvirtino ir buvęs FNTT vadas V.Gailius.

48 metų Š.Mickevičius turėjo savųjų tinklą teisėsaugoje – tai ir padėjo Kaune tapti įtakingam. Buvęs pareigūnas aktyviai domėdavosi, kaip tiriamos rezonansinės finansinės bylos.

Viena tokių bylų, kuri baigta tirti šių metų sausį, yra susijusi su turto iššvaistymu Ūkio banke, kuriam vadovavo kaunietis Vladimiras Romanovas, dabar pasislėpęs Rusijoje.

Įtariama, kad su grupe bendrininkų V.Romanovas iššvaistė daugiau kaip 40 milijonų eurų.

Neoficialiai susitikęs su finansines bylas tiriančiais pareigūnais Š.Mickevičius aptardavo ir tyrimo eigą, ir galimybes priimti sprendimus, kuriais būdavo suinteresuoti kokie nors asmenys.

Taip galėjo būti siekiama ir materialinės naudos. Neoficialūs buvusio ir esamų pareigūnų susitikimai buvo užfiksuoti ir kriminalistų slapta įrašytuose pokalbiuose.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, vadinamoji blakė buvo vieno iš pareigūnų, kuris susitikęs neoficialiai bendraudavo su Š.Mickevičiumi, striukės apykaklėje.

Kriminalistai ją į vidinę apykaklės pusę įsegė teismo rūmuose, kol pareigūnas dalyvavo posėdyje, o jo striukė buvo palikta persirengimo kabinete.

 

 

Buvęs FNTT pareigūnas Š. Mickevičiaus domėdavosi, kaip tiriamos rezonansės finansinės bylos.

Kitus Š.Mickevičiaus ir jo parankinių pokalbius kriminalistai įrašė pasiklausę nuo Kaune esančio „Akropolio“ stogo.

Surinkus įrodymų apie šešėlinę veiklą Š.Mickevičius gegužės 13 dieną buvo sulaikytas kartu su dar dešimčia asmenų, tarp kurių – prokurorai Nerijus Marcinkevičius, Ugnius Vyčinas, Donatas Puzinas bei FNTT pareigūnas Nerijus Valatka.

Praėjusią savaitę Š.Mickevičiui areštinės durys neatsivėrė – gegužės 22-ąją suėmimas pratęstas dar dešimčiai dienų.

Advokatų taryba birželio mėnesį ketina svarstyti, ar laikinai stabdyti Š.Mickevičiaus, kaip advokato, veiklą.

 

 

Buvusiam FNTT pareigūnui kauniečiui Š.Mickevičiui praėjusią savaitę areštinės durys dar neatsivėrė. 

Turi reikšmingų duomenų

„Lietuvos rytas“ sužinojo, kad Š.Mickevičiaus pavardė figūruoja ir rezonansiniame ikiteisminiame tyrime, kuris susijęs su dramatiška žinomo verslininko, mecenato R.Karpavičiaus gyvenimo pabaiga ir jo apie 110 milijonų eurų vertės palikimu.

"Lietuvos rytui“ paskelbus tyrimus apie 61 metų R.Karpavičiaus gydymo ir mirties užkulisius, galimą jo verslo ir kito turto užvaldymą šios skandalingos istorijos užkulisius ėmė narplioti ir pareigūnai.

Kauno apygardos prokuratūroje yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo, kai apgaule įgyjamas didelės vertės svetimas turtas.

Kriminalistai ėmė aiškintis, ar verslininko atžvilgiu buvo panaudota apgaulė, pasinaudota sunkia jo sveikatos būkle ir liga.

 

 

„Tenerifėje įsirengėme šeimos būstą, leisdavome ten žiemas. Gyvenome saugų, gražų gyvenimą“, – sakė pirmoji R.Karpavičiaus žmona Audronė.

Tarp asmenų, kurie galėjo veikti su kauniete Aiste Grybauskiene, kuri prieš milijonieriaus mirtį mįslingomis aplinkybėmis tapo jo antrąja žmona, byloje minimas ir kaunietis advokatas Š.Mickevičius.

„Kauno apygardos prokuratūros prokurorui, kontroliuojančiam atliekamą ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo, mano klientas Rokas Karpis šių metų balandžio 25 dieną papildomai pateikė tyrimui reikšmingų duomenų ir dokumentų.

Balandžio 30-ąją prokuroro sprendimu minimi duomenys visa apimtimi prijungti prie atliekamo ikiteisminio tyrimo ir yra duotas pavedimas dėl tikslingų procesinių veiksmų atlikimo.

Šiuo konkrečiu atveju tarp nurodytų grupės asmenų figūruoja ir Š.Mickevičius – kaip galimai turintis tam tikrų sąsajų su nusikalstamos veikos padarymu“, – patvirtino R.Karpio advokatas Arturas Jušinskis.

Įtartinos verslo dalybos

Dėl didžiulio turto, kurį paliko pernai miręs R.Karpavičius, verda kova tarp pirmosios verslininko šeimos, kaunietės Aistės Karpavičienės (buvusios Grybauskienės) ir velionio brolio Henriko Karpavičiaus.

45 metų A.Grybauskienė, turinti psichologės diplomą, 2018 metų rudenį buvo įdarbinta R.Karpavičiaus įmonėje „Marijampolės pieno konservai“ rinkodaros vadove. O likus keliems mėnesiams iki turtuolio mirties kaunietė tapo jo žmona.

Jaunoji našlė viešai tvirtino, kad su verslininku kartu gyveno dvejus metus. Bet pirmoji milijonieriaus žmona 63 metų Audronė Karpavičienė „Lietuvos rytui“ teigė, kad ji su R.Karpavičiumi gyveno Palangoje iki pat 2018 metų lapkričio 15-osios, kai jis išvyko į Kauno klinikas, kur jam buvo atlikta smegenų naviko šalinimo operacija.

Pirmosios žmonos Audronės žodžius patvirtino ir pas R.Karpavičių namuose Palangoje viešėję jo verslo partneriai, giminaičiai.

Prieš tai, kai jaunoji kaunietė tapo jau sunkiai sirgusio milijonieriaus antrąja žmona, 2019 metų kovo 5-ąją Kaune buvo patvirtintas testamentas.

Pagal jį visas verslas užrašytas lygiomis dalimis A.Grybauskienei ir H.Karpavičiui.

 

 

Kaunietė Aistė Karpavičienė viešai tvirtino, kad su verslininku kartu gyveno dvejus metus.

Tokios daug metų puoselėto verslo dalybos sukėlė rimtų įtarimų ilgamečiams milijonieriaus bendražygiams, kurie gerai žinojo jo principus. „Raimondas pats vargu ar galėjo padalinti akcijas per pusę – po 50 procentų dviem asmenims.

Jis man nekart yra pabrėžęs, kad tokios dalybos versle – tai užprogramuoti konfliktai“, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo šaltinis, kuris daug metų dirbo su R.Karpavičiumi. 

Apie palikimą mąstė anksčiau

„Lietuvos ryto“ žiniomis, milijonierius buvo rengęs ne vieną juodraštinį testamento variantą. Pirmasis toks dokumentas, tik nepatvirtintas, buvo surašytas dar prieš keliolika metų. Jį R.Karpavičiui padėjo rengti teisininkas iš Šveicarijos.

Pirmoji verslininko žmona Audronė tą kelionę puikiai prisimena: „Nuvykome kartu su vyru, sėdėjome prie bendro stalo ir sudarinėjome viso turto testamentą. Tada gamyklos Marijampolėje dar nebuvo – Raimondas dirbo su juodaisiais metalais.

Pagrindinis paveldėtojas turėjo būti sūnus Rokas, dalis turto užrašyta man. Papildomai buvo parašyta, kad jeigu man ar mūsų sūnui Rokui kas nors atsitiktų ir mūsų nebūtų, keli procentai atitektų Raimondo broliui.“

R.Karpavičiui artimas šaltinis teigė, kad buvo parengtas dar vienas testamentas, tačiau jis taip ir liko nepasirašytas. Esą jame taip pat buvo įrašytos R.Karpavičiaus artimųjų iš pirmosios šeimos pavardės.

Tiria ir Ispanijos teisėsauga

Paskutinį milijonieriaus testamentą, dėl kurio verda mūšis, tvirtino kaunietė notarė Ramutė Valantiejienė, su kuria jis anksčiau neturėjo reikalų.

Testamente įrašyta tikrovę neatitinkančių duomenų. Prabangi vila Tenerifės saloje užrašyta A.Grybauskienei, nors nuosavybės teise ji priklauso ne fiziniam, o juridiniam asmeniui – bendrovei „Rarkarpis“.

Notarė privalėjo tai patikrinti. Po to, kai „Lietuvos rytas“ parašė apie įtartinas testamento sudarymo aplinkybes, notarės veiklą aiškinasi ir kriminalistai.

Dėl šios 4 milijonų eurų vertės vilos Tenerifėje pareigų jau neteko du aukšti pareigūnai. „Lietuvos rytas“ išsiaiškino, kad kauniečiai policijos pareigūnai Giedrius Skladas ir Darius Žukauskas 2019 metų liepos mėnesį buvo trumpam nuvykę į Tenerifę ir bandė vilą perimti.

Dėl šio įvykio Ispanijos teisėsauga yra iškėlusi baudžiamąją bylą. Tuo metu R.Karpavičius, nuo kurio nesitraukė antrąja žmona tapusi kaunietė Aistė, dar buvo gyvas, bet jau neįstengė pats nei valgyti, nei kalbėti, o medikai per apžiūras ant nugaros buvo radę pragulų.

„Pasitikėjau vyru, drauge važinėdavome į verslo keliones. 2015 metais nusipirkome sukiužusį namą Tenerifėje. Aš ten gyvenau keletą mėnesių, nes pastatą reikėjo restauruoti.

Įsirengėme šeimos būstą, leisdavome ten žiemas. Gyvenome saugų, gražų gyvenimą“, – atsiduso pirmoji R.Karpavičiaus žmona Audronė. 

 

 

„Pasitikėjau vyru, drauge važinėdavome ir į verslo keliones“, – „Lietuvos rytui“ sakė Audronė Karpavičienė.

Tvarkėsi svetimuose namuose

R.Karpavičiaus sūnus R.Karpis prokurorams yra nurodęs, kad būtent jį tėvas verslo partneriams pristatydavo kaip būsimą įpėdinį.

Tačiau kai 2018-ųjų lapkričio 17 dieną sūnus, sužinojęs apie tėvo ligą, atvyko į Lietuvą ir nuvyko į Kauno klinikas, apsauga jo neįleido į palatą. Apsaugininkus parūpino A.Grybauskienė.

Kaunietė nesitraukė nuo milijonieriaus iki jo mirties. „Raimondui nepatiko Kaunas. O būtent ten jis buvo atskirtas nuo artimųjų ir draugų, ten pabaigė dienas. Tie, kurie tai darė, puikiai žinojo, kad jeigu jis iš ten iškels koją, jie nebegalės daugiau jo valdyti“, – kalbėjo Audronė Karpavičienė.

Buvusiai verslininko žmonai skaudu ir dėl to, kad nors testamentas užginčytas, jos išpuoselėtame name Nidoje dabar šeimininkauja kaunietė.

„Kaip gali moteris gyventi svetimuose namuose, kokia jos moralė? Kai ji lankėsi mūsų name Tenerifėje, visuose penkiuose miegamuosiuose nukarpė apklotus ant lovų. Nebegalima patalynės pilnai uždengti.

Gal tai buvo kokie burtai su žirklėmis? Ten dar nuo stalų buvo nuimtos vazos ir išstumdyti vazonai su augalais. Gal ji jau 2018 metų vasarą ėmė įsivaizduoti, kad tai jos vila?“ – svarstė pirmoji turtuolio žmona.

 

 

Kauno kriminalinės policijos vadas G.Skladas po to, kai brovėsi į svetimą vilą Tenerifėje, pasitraukė iš pareigų. 

Įtarė chemikalų poveikį

Ir R.Karpavičiaus artimieji, ir jo buvę verslo bendražygiai svarstė, kad kaunietė A.Grybauskienė galėjo veikti ne viena. „Į viską pažvelgęs iš šalies matau, kad tai buvo kažkieno labai rimtas planas perimti verslą ir kitą turtą.

Kai Raimondą išvežė į ligoninę, visi žmonės iš artimiausios aplinkos buvo atskirti. Iki jo negalėjo prieiti ir verslo partneriai. Viskas buvo gerai organizuota, tam reikėjo turėti ir finansinių išteklių“, – teigė buvęs vienas R.Karpavičiaus įmonės vadovų Arnas Grinevičius.

Jis būsimą viršininko žmoną Aistę pirmą kartą pamatė 2018 metų vasaros pabaigoje. Kaunietė į R.Karpavičiaus įmonę Marijampolėje atvežė kvietimų į būsimą susitikimą su popiežiumi Pranciškumi.

Aktyvi moteris palaikė glaudžius ryšius su Kauno kunigais. „Raimondas buvo atsivežęs į namus tuos kvietimus. Jis pasiūlė man vykti į Kauną, bet galiausiai nutarėme nevažiuoti“, – prisiminė Audronė Karpavičienė.

Tų pačių 2018-ųjų rudenį A.Grybauskienė buvo įdarbinta „Marijampolės pieno konservuose“.

Tą rudenį A.Grinevičius pastebėjo, kad R.Karpavičiaus atmintis ėmė stipriai šlubuoti, jis neprisiminė net vakarykščių pokalbių, susitarimų. Turtuoliui smogė sunki liga glioblastoma – išplitęs piktybinis smegenų navikas.

Milijonierius ėmė nepasitikėti šeimos nariais, negebėjo tinkamai valdyti turto ir emocijų, priimti sprendimų. Artimieji net įtaria, kad verslininko valia galėjo būti paveikta cheminėmis medžiagomis.

„Raimondas labai prisižiūrėjo sveikatą, valgydavo tik tą maistą, kurį jam suruošdavo Audronė. Su savimi darbe jis visada turėdavo krepšį, kuriame būdavo riešutų, razinų, sveikų užkandžių.

Jis sakydavo: „Aš kaip šuo – iš svetimų rankų maisto neimu.“ Taip jis elgdavosi iki pat 2018 metų vasaros“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo šaltinis, buvęs artimas milijonieriui.

Mirusio verslininko artimieji mano, kad A.Grybauskienė siekė ne susirasti sau gyvenimo partnerį, o visiškai kontroliuoti procesus, susijusius su R.Karpavičiaus turtu, – užvaldyti jo verslą.

Pareigūnai tiria ir jos ryšius su asmenimis, kurie yra gavę finansinės naudos, taip pat kunigu, kuris už parapijiečių lėšas, paaukotas bažnyčios renovacijai, galėjo Nidoje nupirkti butą. 

 

 

Ne kartą už gerą darbą apdovanotas D.Žukauskas neteko pareigų

Žino kaip visuomenininkę 

Ar neseniai suimtas kaunietis advokatas Š.Mickevičius, kuris minimas ir ikiteisminiame tyrime dėl R.Karpavičiaus palikimo, yra pažįstamas su jaunąja našle Aiste Karpavičiene? Ar jis yra prisidėjęs prie mįslingos šimtamilijoninio palikimo istorijos?

Šiuos klausimus buvusiam FNTT pareigūnui uždaviau dar prieš tai, kai jis buvo suimtas. Išgirdęs juos Š.Mickevičius pratrūko: „Aš nesuprantu tokių klausimų!“ Tačiau po kurio laiko, jau vėlų vakarą, sulaukiau telefono skambučio.

Kalbos toną pakeitęs Š.Mickevičius pranešė, kad į mano klausimus atsakys. „Apie jūsų nagrinėjamą R.Karpavičiaus testamento istoriją žinau tik iš „Lietuvos ryto“ straipsnių.

O A.Grybauskienė man žinoma kaip Kauno visuomenininkė, bet su ja nebendrauju nei asmeniškai, nei kaip advokatas.

Taip pat nebendravau, neturėjau ir neturiu asmeninių ar dalykinių ryšių nei su R.Karpavičiumi, nei V.Romanovu, juos žinau tik iš viešosios erdvės“, – aiškino buvęs FNTT pareigūnas.

Rado svarbių dokumentų 

R.Karpavičiaus artimųjų pareiškime, kurį yra gavusi Kauno apygardos prokuratūra, minimas ir Š.Mickevičiaus brolis Mindaugas Mickevičius – bendrovės „Diena Media News“ akcininkas.

Ši žiniasklaidos įmonė anksčiau priklausė bankininko V.Romanovo įmonių grupei.

Kontrolinį jos akcijų paketą 2014 metų vasarą įsigijo įmonė „Sunra“, o jos akcininkas – komanditinė ūkinė bendrija „Sunra Investment“.

Jos komanditorius buvo Silvestras Akromas, buvęs V.Romanovo verslo bendražygis. 2016 metų pavasarį S.Akromas bendrijos komanditoriaus teises perleido M.Mickevičiui.

Bendrovei „Diena Media News“ buvo iškelta restruktūrizacijos byla. Prieš ją iškeliant 2015 metais skolos siekė 2,32 mln. eurų. Su kreditoriais bendrovė turėjo atsiskaityti iki 2020 metų vasario.

„R.Karpavičius pabendraudavo su M.Mickevičiumi, man buvo net keletą kartų užsiminęs, jog jiems reikėtų duoti užsidirbti, užsakyti reklaminių straipsnių, kad jie turėtų pinigų“, – patvirtino tuometis įmonės „Marijampolės pieno konservai“ komercijos direktoriaus pavaduotojas A.Grinevičius.

Tik jam neteko girdėti, kad iš „Marijampolės pieno konservų“ būtų pervesta didelė finansinė parama į „Diena Media News“.

Tačiau apie tokią galimą paramą kalbėjo pirmoji R.Karpavičiaus žmona Audronė Karpavičienė: „Manau, kad jie gavo nemažai pinigų iš mano buvusio vyro.“

R.Karpavičius turėjo dvi lengvatinio apmokestinimo įmones, registruotas užsienyje, – „Dairy Trading LLC“ ir „RKH Holding LTD“.

Po R.Karpavičiaus mirties Audronė Karpavičienė namuose surado svarbių dokumentų, įrodančių, kad finansinius pavedimus iš šių lengvatinio apmokestinimo įmonių atlikdavo bankininkas iš Šveicarijos.

Mirusio milijonieriaus pirmoji šeima įtaria, kad broliai Mickevičiai, veikdami su A.Grybauskiene, galėjo siekti apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą. Kai R.Karpavičiui smogė smegenų vėžys ir nuo jo nesitraukė A.Grybauskienė, į banką buvo kreiptasi dėl elektroninių prisijungimo priemonių.

Fotografavosi su turtuoliu

Kad A.Grybauskienė ir Š.Mickevičiaus brolis buvo pažįstami jau seniai, liudija ir jų viešai publikuota nuotrauka, daryta per Šv.Pranciškaus dienos minėjimą Kaune 2015 metų spalio pradžioje.

O 2016-ųjų pradžioje A.Grybauskienė buvo tituluota Metų kauniete. Šį renginį organizavo „Diena Media News“.

Kai 2019 metų rugpjūčio 9-ąją Kauno klinikose užgeso R.Karpavičiaus gyvybė, viename šios bendrovės leidinių buvo įdėtas ilgas nekrologas su užuojauta Aistei Karpavičienei ir broliui H.Karpavičiui.

Jį pasirašė M.Mickevičius. „Lietuvos rytui“ paskelbus pirmuosius tyrimus apie kovą dėl R.Karpavičiaus palikimo kaunietė našlė davė viešą interviu apie pažintį su milijonieriumi ir bendrą jų nuotrauką.

Toje nuotraukoje jie sėdi ant rudos odinės sofos prie nedidelio stalo. Toje pačioje aplinkoje nuotrauką su R.Karpavičiumi socialiniame tinkle yra paskelbęs ir M.Mickevičius.

Abi nuotraukos galėjo būti darytos tuo pat metu, nes sutampa ne tik aplinka, bet ir R.Karpavičiaus apranga, avalynė.

Milijonieriaus pirmoji šeima svarstė, kad galbūt taip siekta turėti įrodymų apie artimą kaunietės ryšį su milijonieriumi? Kratėsi sąsajų su skandalu

„Lietuvos rytas“ norėjo M.Mickevičiui užduoti klausimų, susijusių su didelio visuomenės susidomėjimo sulaukusia skandalinga R.Karpavičiaus palikimo istorija.

Kurį laiką advokato Š.Mickevičiaus brolis neatsišaukė, tačiau vėliau vis dėlto nutarė atsakyti į klausimus.

– Ar jūs supažindinote R.Karpavičių su A.Grybauskiene?

– R.Karpavičiaus ir A.Grybauskienės aš nesupažindinau. Man jų pažinties ir draugystės pradžia nežinoma.

– Gal jūs prašėte R.Karpavičiaus įdarbinti A.Grybauskienę „Marijampolės pieno konservuose“?

– Aš su Metų kauniete tapusia A.Grybauskiene bendravau dėl jos visuomeninės veiklos, aktualios ir matomos daugeliui kauniečių. Jos asmeninio gyvenimo aplinkybės man nėra žinomos ir jomis nesidomėjau.

Lygiai taip pat neprašiau R.Karpavičiaus įdarbinti A.Grybauskienės nei „Marijampolės pieno konservuose“, nei kur nors kitur. Man net nežinoma, kad A.Grybauskienė ieškojo darbo.

Viešai skelbtos ir A.Grybauskienės, ir M.Mickevičiaus nuotraukos su R.Karpavičiumi darytos toje pačioje aplinkoje.

– Ar esate prašęs R.Karpavičiaus finansinės paramos? Gal iš kurios nors R.Karpavičiaus įmonių buvo pervesta didelė suma bendrovei „Diena Media News“, kurios akcininkas esate?

– R.Karpavičiaus finansinės paramos neprašiau. Jokios didelės sumos iš R.Karpavičiaus įmonių į „Diena Media News“ nebuvo pervestos.

– Ar esate kaip nors dalyvavęs arba prisidėjęs prie R.Karpavičiaus turto paveldėjimo istorijos, patarinėjęs A.Grybauskienei?

– R.Karpavičiaus turto paveldėjimo istorijoje niekaip nedalyvavau, nedalyvauju ir prie jos neprisidėjau. Aistei Karpavičienei nepatarinėjau, – tvirtino M.Mickevičius.

Po kurio laiko advokatas Š.Mickevičius su broliu atsiuntė redakcijai reikalavimus ištrinti su jais susijusią informaciją ir pagrasino, kad reikalaus atlyginti neva jų reputacijai padarytą žalą.


Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder