Mirė JAV astronautas Judžinas Sernanas - kol kas paskutinysis žmogus, pabuvojęs Mėnulyje

Mirė JAV astronautas Judžinas Sernanas - kol kas paskutinysis žmogus, pabuvojęs Mėnulyje

Mirė amerikiečių astronautas Judžinas Sernanas (Eugene Zernan) - kol kas paskutinysis žmogus, išsilaipinęs Mėnulyje. JAV kosmoso agentūra NASA tviteryje pranešė, kad 82-ejų J. Sernanas amžinybėn iškeliavo pirmadienį. J. Sernanas 1972 metų gruodį buvo erdvėlaivio „Apollo 17" vadas. Tai buvo trečiasis jo skrydis į kosmosą ir iki šiol paskutinioji pilotuojama misija į Mėnulį, informuoja agentūra AFP.

Šeimos duomenimis, J. Sernanas jau kelerius metus turėjo sveikatos problemų. Pranešime apie astronauto mirtį teigiama, kad J. Sernanas iki gilios senatvės labai domėjosi kosmoso tyrinėjimu ir „drąsino mūsų šalies lyderius bei jaunus žmones siekti, kad jis nebūtų paskutinysis žmogus, pabuvojęs Mėnulyje". 

J. Sernanas gimė 1934 metais Čikagoje. Jis kosmose praleido iš viso 566 valandas ir 15 minučių, iš jų 73 valandas - Mėnulyje. 1976-aisiais J. Sernanas paliko NASA ir jūrų laivyną, vėliau jis, be kita ko, televizijoje komentuodavo misijas į kosmosą.

Gruodį mirė 95-erių kosmoso pionierius Džonas Glenas (John Glenn), kuris 1962-aisiais tapo pirmuoju JAV astronautu, apskriejusiu Žemę. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder