Pagrindinė žmonių klaida, kuri veda tiesiai į vienatvę

Pagrindinė žmonių klaida, kuri veda tiesiai į vienatvę

Vienatvė daugumai žmonių atrodo liūdna ir slegianti. Kodėl taip atsitinka? Kodėl kai kurie būna jai pasmerkti? Todėl kad rinkdamiesi sau gyvenimo draugą, partnerį, jie neatsižvelgia į savo interesus, o naudojasi iš išorės jiems primestais stereotipais. Tai yra, vadovaujasi svetimais, populiariais, visuomenėje įprastais, bet ne savais kriterijais.

Svarbiausia vienatvės problema

Ir vėl mintyse grįžtate prie to paties klausimo: „Kodėl taip atsitiko?. Kodėl nieko neišėjo, jei viskas taip gerai prasidėjo?“. Įtikinamų atsakymų nėra, tik spėlionės ir dar savęs kaltinimai. Kai kaltiname kitą, lengviau pasidaro, deja, tik neilgam.

O paskui vėl sukasi klausimų ir minčių karuselė, nuo kurios neįmanoma pailsėti. Pasimetimo, nepasitenkinimo būsena. Bloga būsena, o jei kalbėtume visai atvirai – bjauri būsena, sieloje tuštuma ir skausmas.

Taip būna neretai, kai sunku prisipažinti, kad svarbiausia klaida, kuri atvedė prie tokios padėties – tai mūsų požiūris į save. „Kai šią mintį pasakau per konsultacijas, paprastai pirmoji reakcija būna nesupratimas ir neigimas. Kaip tai? Nepaisant visos variantų įvairovės ir individualumų, tokios situacijos būna labai dažnos. Ir tai iš tikrųjų yra svarbiausiai ir populiariausia klaida“, – aiškina psichologas Antonas Černychas.

Gyvenime pasitaiko taip, kad mums nėra kada arba mes neturime įgūdžių besimezgančių santykių atvejais viso labo priimti save. „Dažnai suprantu, kad žmonės (geri, padorūs, išsilavinę) vis kartoja ir kartoja vieną ir tą pačią klaidą. Jie negali priimti savęs ir savo realių troškimų. Būtent savo, kas yra labai svarbu. Rezultatai visada būna graudūs: jiems akivaizdžiai nuolat nesiseka išsirinkti žmogaus savo santykiams sukurti“, – aiškina psichologas.

Viskas vyksta maždaug taip

Pasirinkdami partnerį žmonės naudojasi ne savo kriterijais. Kitaip tariant, jie meluoja patys sau apie tai, kas jiems yra tikrai vertinga ir kituose, ir savyje. Juk paprasčiau surasti kokį nors žmogų, o paskui jį ar ją imti perdarinėti, tai yra, išsirinkti pusfabrikatį. Bet gyvenime tokie triukai nepasiseka.

Dar vienas variantas, kai pasirinkimui naudojami tie vertybių ,kriterijai“ (vidinės žmogaus vertybės), kuriems pritaria visuomenė, pavyzdžiui, sėkmingumas, materialinė gerovė ir pan.

Tą procesą galima palyginti su ėjimu į parduotuvę, kai žmogus kiekvieną kartą nusiperka bulvių, nors norėjo kavos. Taip, iš bulvių galima pagaminti skanių patiekalų, bet tai nebus kava. Bulvės neskleidžia malonaus kavos aromato ir neverdamos kavos aparate. Galima pasisotinti bulvėmis, bet jos nesuteiks tokio žvalumo, kurį pajustume išgėrę kavos puodelį.

Jei toliau vystytume tą mintį, ateitų supratimas, kad, jeigu aš noriu kavos, tai man reikia pirkti ją. Įdomu tai, kad ir bulvės. ir kava parduodamos tame pačiame prekybos centre, tik skirtinguose skyriuose.

Kartais labai svarbu ir naudinga priimti tai, kas iš tikrųjų yra mūsų troškimas. Juk kai mes kopijuojame svetimus norus, tai atitinkamai ir gauname svetimą rezultatą. Kopija visada bus blogesnė už originalą. Originalas tokiose situacijose – tai mūsų ir tik mūsų vienų vertybės, kuriomis verta vadovautis, kad neliktumėme gyventi vienatvėje.

Ir apskritai, stebuklai iš tikrųjų vyksta, tik dažniausiai tiems, kurie priima save, savo vertybes ir nemeluoja sau apie savo troškimus.

Džiaukitės gyvenimu!

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder