Didžiojoje Britanijoje net kas penktas tėtis nutraukia ryšius savo vaikais iš ankstesnių santuokų

Didžiojoje Britanijoje net kas penktas tėtis nutraukia ryšius savo vaikais iš ankstesnių santuokų

Atliktų tyrimų duomenimis, vyrai, sukūrę naujas šeimas, praranda ryšius su vaikais iš ankstesnių santuokų. Daugiau nei 1 iš 5 vyrų nustoja bendrauti su savo vaikais. Tyrimo duomenys rodo, kad tik 1 iš 12 tėčių bendrauja su savo vaikais kiekvieną dieną ir net trečdalis jų prisipažino nepalaikantys artimų ryšių - rašo "DailyMail".

Apskaičiuota, jog 129 tūkst. tėčių visai nepalaiko jokio kontakto su vaikais. Tėčių, kurie net neremia vaikų finansiškai, skaičius siekia net 300 tūkst. .

Tyrimas apie vyrus, kurie sukūrę naujas šeimas palieka savo vaikus, buvo atliktas NatCen tyrimų grupės ir finansuotas Ekonomikos ir Socialinių tyrimų tarybos.

Atsižvelgiant į tyrimo išvadas, buvo atkreiptas dėmesys į tai, kokį poveikį tėčio nebuvimas ir jo dėmesio trūkumas šalia daro vaikams. Buvo nustatyta, kad vaikams augantiems be tėčio, vėliau sunku užmegzti kontaktą su vyriškos lyties atstovais.

NatCen praneša, kad daugiau nei milijonas tėčių negyvena kartu su savo vaikais. Profesorė Margaret O’Brien sakė: „ Iš tikrųjų, dažniausiai vyrai nustoja palaikyti artimus ryšius, kuomet sukuria naujas šeimas ar susiduria su finansiniais sunkumais.

Pranešimas buvo paremtas atliktomis studijomis ir tyrimais su daugiau nei 5 tūkst. šeimų, kurių šeimyninis gyvenimas buvo analizuojamas daugiau nei du dešimtmečius. Išsiaiškinta, kad didelę įtaką nustojant bendraujant su vaikais galimai daro kiti naujoje šeimoje atsiradę vaikai ar naujieji partneriai.

21 proc. naujai sukūrusių šeimas tėčių teigia nepalaikantys jokio kontakto su vaikais iš ankstesnės santuokų ir tik 8 proc. sako bendraujantys su savo vaikais beveik kiekvieną dieną.

Taigi, tyrimas parodė, kad vyrai sukūrę kitas santuokas dažniausiai nutraukia artimus ryšius su savo vaikais, gimusiais ankstesnėse santuokose. Tik 69 proc. tokių tėčių ir toliau bendrauja su jais.

Tuo tarpu, net 86 proc. vyrų, kurie išsiskyrę taip ir nesukuria kitos šeimos, išlaiko artimus ryšius su vaikais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder