Klaipėdoje surengta eisena už gyvybę

Klaipėdoje surengta eisena už gyvybę

Klaipėdoje pirmą kartą surengta eisena „už laimėtą gyvybę“. Akcija, skirta paremti neišnešiotiems kūdikiams, pritraukė nemažai smalsuolių akių.

„Kiekvienas neišnešiotas naujagimis yra ypatingas stebuklas, nes sugeba išsikovoti teisę į gyvenimą “, - prieš eiseną kalbėjo asociacijos „Neišnešiotukas“ atstovė Klaipėdoje Simona Šliogerienė.

Ji tikino, kad šią akciją planuoja padaryti tradicine, nes Klaipėdoje kol kas dar nebuvo jokių renginių, skirtų neišnešiotiems vaikams.

„Gal ateityje ši eisena net išsivystys į didesnio masto renginį. Kiekvienais metais, lapkričio 17 d. taip pat planuojame švęsti ir pasaulinę neišnešiotų naujagimių dieną “, - dalinosi savo mintimis S. Šliogerienė.

Moteris džiaugėsi susirinkusiųjų skaičiumi ir net neabejoja, kad ateityje susiriks ir daugiau šeimų.

„Kaip pirmam kartui, yra daug gausesnis būrys nei tikėjausi, nes labai sunku išjudinti šeimas. Jos yra nedrąsios, nes ši tema nėra pati smagiausia. Dauguma yra įpratę galvoti, kad yra nelaimingi dėl per anksti gimusių vaikų, bet reikia šviesti visuomenę ir keisti požiūrį, nes mes turime būti laimingi, kad galime auginti tokius Dievo stebuklus“, - net neabejojo Simona, pati auginanti neišnešiotą mergaitę, vardu Elžbieta.

„Labiausiai norėčiau palinkėti tėvams tikėti savo vaiku, kad jis laimės kovą už gyvenimą. Tai yra itin svarbu. Įsivaizduokim patys, kaip reikia jaustis vaikui, jeigu juo netiki tėvai “, - linkėjo Simona Šliogerienė.

Eisena vyko nuo „Arkos“ paminklo iki vaikų žaidimų aikštelės Danės skvere. Pasiekus aikštelę, į orą buvo paleisti balionai „už laimėtą gyvybę“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder