"Klaipėdos nafta" toliau rūpinasi regos negalią turinčiais žmonėmis

"Klaipėdos nafta" toliau rūpinasi regos negalią turinčiais žmonėmis

Tarp valstybės valdomos AB "Klaipėdos nafta" ir neįgaliuosius įdarbinančios įmonės užsimezgę santykiai netapo tik epizodiniais. Uosto įmonė ir toliau nusprendė remti šią reikalingą valstybei funkciją atliekančią įmonę.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad lapkričio viduryje "Klaipėdos nafta" joje apsilankiusiems "Regsedos" darbuotojams įteikė šiltus darbo drabužius, nes dideli socialinės įmonės gamybiniai plotai, reikalaujantys remonto, yra išsidėstę sename pastate su kiauru stogu, nusidėvėjusia šildymo sistema, tad žmonėms čia ne tik sunku dirbti, bet ir šalta darbo vietose.

"Pradėjus glaudžiai bendrauti paaiškėjo, kad įmonė norėtų įdarbinti ir daugiau negalią turinčių žmonių, tačiau jai trūksta lėšų įsigyti naujoms kartono ryliavimo staklėms. Dalį lėšų joms skyrė Darbo birža, o tą dalį, kurią turėjo surasti pati "Regseda" - apie 15 tūkstančių litų, nusprendėme skirti mes. Būtina remti tokias įmones, kurios atlieka svarbią misiją. O "Regseda" dar yra įsikūrusi ir netoli nuo mūsų, tad kaip nepadėsi savo kaimynui", - sakė AB "Klaipėdos nafta" generalinis direktorius Rokas Masiulis.

"Klaipėdos nafta" kasmet remia įvairias uostamiesčio įstaigas, globojančias našlaičius bei specialiųjų poreikių turinčius vaikus. Paramą skiria ir Klaipėdos neįgaliųjų draugijoms.

"Norime padėkoti rėmėjams už tokią mūsų žmonėms reikalingą paramą. Mūsų staklynas labai senas, jam per tris dešimtis metų, net nebėra gamyklų, kurios gamino tas stakles, o rinka yra ženkliai pažengusi į priekį. Tad įsigiję naujas stakles, kainavusias 42 tūkstančius litų, kurios dirba keturis kartus našiau, mes būsime konkurencingesni rinkoje. Naujos staklės padės įmonei didinti pardavimus, kadangi dėl staklių pajėgumų padidės gamybos apimtys.

Padidėjęs įmonės konkurencingumas leis gerinti neįgaliesiems darbuotojams darbo sąlygas ir kurti naujas darbo vietas. Prie šių staklių stojo du neįgalūs žmonės, ir dabar mūsų bendrovėje darbo vietas jau rado 64 žmonės. Reikia pasakyti, jog žmonėms, turintiems regėjimo negalią, darbą atrasti ir integruotis į atvirą visuomenę, šiuo metu išgyvenančią sunkius laikus, yra sunkiausia. Ir jeigu silpnaregis ar aklas žmogus pasijunta visavertis, užsidirba atlyginimą, jis visai kitos nuotaikos grįžta į namus, gali ženkliai daugiau skirti sau ir savo šeimai - tai yra pats geriausias dalykas. Mes ir toliau tikimės gerinti bendrovės darbo įrangą, ir žinoma, tolimesnio gražaus bendradarbiavimo su AB "Klaipėdos nafta", - sakė UAB "Regseda" direktorė Kristina Zibalienė, pabrėžusi, kad dėl AB "Klaipėdos nafta" geranoriškumo Klaipėdoje pagerėjo neįgalių žmonių socialinė gerovė.

Tam, jog AB "Klaipėdos nafta" pavyzdys yra itin sektinas, pritarė ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

"Iš tiesų tai yra vienas socialiai bei pilietiškai atsakingos įmonės AB "Klaipėdos nafta" parodytų pozityvių pavyzdžių kitoms bendrovėms, jog negalima "užsiciklinti" orientuojantis vien į gerų rezultatų ir pelno siekimą. Nekreipiant dėmesio į pasitaikančias realybės grimasas, atsigręžta į tuos, kuriems labiausiai reikia pagalbos. Į savo draugiją turintys regėjimo negalią žmonės susirenka ne tik pasiguosti, bet ir ieško galimybių integruotis į visuomenę, nesijaučia nevisaverčiais jos nariais. Tas projektas atnaujinti staklyną kaip tik ir suteikia tokią galimybę", - sakė meras.

 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder