Pūga nesutrukdė gardžiuotis koše ir žuviene

Pūga nesutrukdė gardžiuotis koše ir žuviene

Nuo pat ryto šeštadienį įsisiautėjusi pūga neatbaidė klaipėdiečių noro Teatro aikštėje paskanauti kareiviškos košės ir žuvienės.  Jau nuo 12 val. žmonės nemokamai buvo vaišinami šiais karštais patiekalais ir arbata.

Prie palapinių, kuriose buvo dalijamas gardus maistas, nusidriekė net eilutės. Pasidžiaugti žiemišku oru rinkosi šeimos su vaikais, pagyvenę žmonės, jaunimas. Buvo girdėti kalbant ir miesto svečių iš užsienio. Netrūko ir vargingai gyvenančių miestelėnų, kuriuos šventės organizatoriai ne tik sočiai pamaitino, bet karšto maisto įdėjo ir į namus. Siaučiant pūgai populiaresnė buvo kareiviška košė su arbata, o žuvienės įpilti  žmonės mažiau prašė.

Šį tradicinį klaipėdiečių Kalėdinį susibūrimą jau 11 metus bendrai rengia Karinės jūrų pajėgos ir Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija. Siekiama sukurti žmonėms džiaugsmą,  ramybės ir bendrumo jausmą prieš artėjančias Kalėdas.
Per dešimt šio renginio metų Karinių jūrų pajėgų logistikos tarnybos kariai ir darbuotojai visiems norintiems Teatro aikštėje pateikė apie 10 tūkst. karšto maisto porcijų iš Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacijos pateiktų produktų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder