Apdovanoti geriausi studentai, apsigynę baigiamuosius darbus apie žydų paveldą

Apdovanoti geriausi studentai, apsigynę baigiamuosius darbus apie žydų paveldą

Lietuvos žydų paveldo tyrimo, išsaugojimo bei populiarinimo srityje dirbančios viešosios įstaigos - „Šiaurės Jeruzalė", Jakovo Bunkos labdaros ir paramos fondas bei Rytų Europos žydų kultūros ir istorijos tyrimų centras piniginėmis premijomis apdovanojo gabius studentus.

Pirmą kartą įsteigta OR Be LITA (hebr. "Šviesa Lietuvoje") premija siekiama atkreipti dėmesį į akademinių žydų studijų svarbą, jų aktualumą bei skatinti šios srities tyrimus Lietuvoje. Viešai skelbtam konkursui buvo pateikti kelių Lietuvos universitetų studentų labai gerai (9) ir puikiai (10) įvertinti bakalauro ir magistro darbai. Darbus vertino nepriklausoma ekspertų grupė. Apdovanojimus įteikė Izraelio valstybės nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvai Amiras Maimonas.

„Premija yra skirta Lietuvos jaunimui, aukštųjų mokyklų studentams, tiems, kieno mąstymas yra lankstus ir atviras pažinimui, kurie vertina Lietuvos paveldo mozaiką ir formuoja Lietuvos kultūros ateitį. Premijos vaidmuo labai gerai atspindi mūsų organizacijos misiją - stiprinti ryšį tarp Lietuvoje gyvenusių žydų ir šių dienų Lietuvos gyventojų, tarp Lietuvos ir visame pasaulyje gyvenančių litvakų.", - sako „Šiaurės Jeruzalė" direktorė Anna Avidan.

Geriausiu 2015/2016 akademiniais metais Lietuvos aukštosiose universitetinėse mokyklose apgintu magistro darbu žydų studijų srityje nepriklausomų ekspertų sprendimu yra pripažintas Vilniaus universiteto paveldosaugos magistrės Rūtos Anulytės darbas „Istorinių žydų kapinių paveldosauga ir paveldotvarka Lietuvoje: praktika ir rekomendacijos" R.Anulytė yra apdovanojama OR Be LITA premijos diplomu ir 600 eurų pinigine premija.

Geriausiu 2015/2016 akademiniais metais Lietuvos aukštosiose universitetinėse mokyklose apgintu bakalauriniu darbu žydų studijų srityje nepriklausomų ekspertų sprendimu yra pripažintas Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto istorijos bakalaurės Julijanos Leganovič darbas „Lyginamasis požiūris į Vilniaus ir Kauno žydų bendruomenių raidą tarpukariu" J. Leganovič yra apdovanojama OR Be LITA premijos diplomu ir 400 eurų pinigine premija.

„Šiaurės Jeruzalė", įsteigta 2011 metais, vykdo edukacinius projektus Lietuvos žydų kultūros ir istorijos paveldo temomis, skatina ryšių tarp pasaulio litvakų ir Lietuvos stiprinimą. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder