Atnaujins mokyklų laboratorijų kabinetus

Atnaujins mokyklų laboratorijų kabinetus

Per ketverius metus žadama visose Klaipėdos mokyklose atnaujinti chemijos bei gamtos mokslų laboratorijų kabinetus. Pirmosios keturios įstaigos jau parinktos.

Įvykdžius projektą "Baltijos jūros vandens kokybės gerinimas, vystant vandens nuotekų tinklus" liko nepanaudotų Europos Sąjungos lėšų, todėl jas siūloma panaudoti švietimo įstaigų chemijos bei gamtamokslinių laboratorijų įrangai, baldams, kompiuterinei technikai bei priemonėms, susijusioms su ekologiniu švietimu, įsigyti.

Uostamiesčio politikams šį projektą pristačiusi miesto Savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė paaiškino, kad šiemet reikėtų apmokėti minėtos įrangos ir kitų priemonių įsigijimą iš Savivaldybės biudžeto lėšų, o 2016 metais 90 proc. lėšų, t. y. 337,5 tūkst. eurų, būtų grąžinta į Savivaldybės sąskaitą.

Numatoma įrangą ir kitas priemones įsigyti Klaipėdos moksleivių saviraiškos centrui, "Žemynos" gimnazijai, M. Gorkio pagrindinei mokyklai ir S. Dacho progimnazijai.

"Įstaigas atrinko Savivaldybės Švietimo skyrius. Beje, yra numatyta, kad per ketverius metus tokia įranga būtų atnaujinta ir kitose uostamiesčio mokyklose", - kad ir kitos švietimo įstaigos neliks nuskriaustos, žadėjo I. Butenienė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder