Aukštojo mokslo reforma Klaipėdoje - kol kas tik paklodės tampymas

Aukštojo mokslo reforma Klaipėdoje - kol kas tik paklodės tampymas

Klaipėdos aukštosios mokyklos niekaip neranda vieno scenarijaus, kaip mieste reikėtų pertvarkyti aukštąjį mokslą. Baltas dūmas, kaip juokavo meras Vytautas Grubliauskas, neiškilo ir po kone dvi valandas ketvirtadienį trukusios visų trijų mokyklų ir miesto vadovo diskusijos.

"Galiu pasidžiaugti tik tuo, kad išsiskyrėme sutarę, jog visi trys aukštųjų mokyklų vadovai susitiks dar kartą ir pabandys suderinti tai, kas šiandien dar atrodo sunkiai derinama", - pasibaigus susitikimui atsiduso Vytautas Grubliauskas.

Meras neslėpė, kad aukštųjų mokyklų reforma labai sudėtingas procesas, ypač, kai kiekviena jų kalba apie savarankiškumo išsaugojimą.

"Aš net užsirašiau raktinius žodžius, kuriuos dažniausiai pokalbio metu naudojo visų aukštųjų mokyklų vadovai. Tai integracija, konsolidacija ir klasterizacija. Visi turi savo išgyvenimo planus, tad procesas tikrai sudėtingas. Bet aš pasakiau labai aiškiai, kad "pasirašysiu" tik po tuo raštu, kuriame bus visų trijų aukštųjų mokyklų parašai. Ir nereikia tikėtis, kad pats paruošiu tokį raštą", - kalbėjo meras.

Meras sakė dabar lauksiąs, kol Klaipėdos universiteto, Klaipėdos valstybinės kolegijos ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos vadovai patys suformuluos galimą pertvarkos planą.

"Esu linkęs tikėti, kad vadovai supranta, jog absoliučiai išsaugoti status quo labai sudėtinga. O jeigu jie nesugebės kolegiškai susitarti, manau, Vilnius ras verdiktą", - pabrėžė meras.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder