Ir klaipėdiečiai vaikus į darželį registruos internetu

Ir klaipėdiečiai vaikus į darželį registruos internetu

Ir Klaipėdos savivaldybė žada pasekti vilniečių pavyzdžiu ir įdiegti programą, kuri leis tėvams ne tik internetu užregistruoti vaikus į ikimokyklinio ugdymo įstaigas, bet ir stebėti, kur ir kiek yra laisvų vietų.

"Reikalingą programinę įrangą planuojame pirkti šiais metais, tad nuo kitų metų vasario mėnesio ši programa galėtų pradėti veikti", - preliminariai skaičiavo Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Šių metų biudžete tam numatyta skirti 20 tūkst. litų. Pasak N. Laužikienės, iš pradžių bus organizuojami viešieji pirkimai, po kurių ir paaiškės, kiek iš viso gali prireikti lėšų tokiai programai įdiegti.

"Jei būtų nuspręsta pasinaudoti tokia pat programa, kokias turi kitos savivaldybės, be abejo, išlaidos būtų mažesnės", - pastebėjo L. Laužikienė.

Pasak jos, tokia programa palengvintų tėvų dalią - jie ne tik galėtų užregistruoti savo atžalą į darželį neišėję iš namų, darbo vietos, bet ir galėtų internete stebėti, kiek ir kurioje įstaigoje yra laisvų vietų. Esą nebeliktų galimybės darželių darbuotojams slėpti realią situaciją.

Šiemet ikimokyklinio ugdymo įstaigas lankys maždaug 8,2 tūkst. vaikų - apie 50 daugiau nei praėjusiais metais.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder