Klaipėdiečiui - Lietuvos metų mokytojo premija

Klaipėdiečiui - Lietuvos metų mokytojo premija

Trečiadienį klaipėdiečiui pedagogui Edmundui Kvederiui Vyriausybėje bus įteikta Lietuvos metų mokytojo premija.

"Žinoma, džiaugiuosi sulaukęs tokio įvertinimo. Juk šiandien įprasta, kad vertina tik žvaigždes ir šou atstovus - tuos, kurie garsiau rėkia. Tad kai aukščiausiu lygiu įvertina ir nelabai pastebimą, bet labai svarbų mokytojo darbą, malonumas - didžiulis", - apdovanojimo įteikimo išvakarėse džiaugėsi "Ąžuolyno" gimnazijos ekonomikos mokytojas ekspertas E. Kvederis.

Tai jau trečiasis uostamiesčio pedagogas, apdovanojamas Metų mokytojo premija. Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vedėjos Virginijos Kazakauskienės, tokias premijas jau yra gavę uostamiesčio pedagogai Andrejus Fominas ir Stasė Alenskienė.

"E. Kvederis išsiskiria tuo, kad yra šiuolaikiškas ir modernus pedagogas, vadovaujasi šio laikmečio idėjomis. Ypač sveikintinas verslumo ugdymas mokiniams. Juk dažniausiai mokinių galvos tik prikemšamos žinių, tačiau jie neišmoksta konkuruoti rinkoje. Jau dešimt metų dirbdamas pagal "Junior Achievement" programą jis formuoja šiuolaikišką požiūrį į mokymąsi", - komentavo V. Kazakauskienė.

Metų mokytojo premiją skiria ir jų skaičių kiekvienais metais nustato švietimo ir mokslo ministras. Dažniausiai šios premijos skiriamos penkiems Lietuvos mokytojams. Kandidatus premijai gauti teikia mokyklų vadovų ir mokytojų asociacijos, švietimo įstaigų steigėjai, taip pat ministerija.

Iki šiol Metų mokytojo premijomis buvo paskatintas 71 šalies pedagogas.

Metų mokytojo premija, kurios dydis - 15,6 tūkst. litų (120 bazinių socialinių išmokų), kasmet nuo 1998 metų yra skiriama už reikšmingiausius darbus pedagogikos srityje, indėlį į švietimo reformos įgyvendinimą, visuomenės demokratinės kultūros, bendražmogiškų ir pilietinių vertybių ugdymą naudojantis mokslo laimėjimais ir ugdymo minties patirtimi.

Metų mokytojo premijos taip pat bus įteiktos Šilalės rajono sporto mokyklos dviračių sporto treneriui ekspertui ir Šilalės rajono Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos kūno kultūros mokytojui ekspertui Kęstučiui Česaičiui, Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos specialiojo fortepijono skyriaus mokytojai ekspertei Jūratei Teresei Karosaitei, Kretingos Jurgio Pabrėžos gimnazijos matematikos mokytojui ekspertui Vytautui Narmontui ir Zarasų "Ąžuolo" gimnazijos lietuvių kalbos mokytojai metodininkei Gitanai Vasalauskienei.

Interviu su E. Kvederiu skaitykite šeštadienį "Vakarų ekspreso" priede "Šeštadienis"

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder