Klaipėdoje - logopedų bei specialiųjų pedagogų konferencija

Klaipėdoje - logopedų bei specialiųjų pedagogų konferencija

Balandžio 30 dieną Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centrą užgulė daugiau nei 80 Klaipėdos miesto ikimokyklinių ugdymo įstaigų ir mokyklų logopedų bei specialiųjų pedagogų. Visi jie rinkosi į Klaipėdos miesto logopedų bei specialiųjų pedagogų konferenciją "Švietimo pagalba specialiųjų ugdymo/si poreikių turintiems vaikams". Gausiai susirinkę specialistai turėjo galimybę ne tik pasiklausyti įdomių ir naudingų pranešimų, bet ir pasidžiaugti metodinių darbų paroda bei stendinių pranešimų įvairove.

Konferenciją sveikinimo žodžiu pradėjusi Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Aušra Dragašienė palinkėjo daugiau stabilumo švietimo pagalbos specialistų darbe.

Džiagiamės sulakę puikios viešnios iš Šiaulių „Juventos“ progimnazijos, logopedės-ekspertės, SPPC specialioji ugdymo konsultantės-lektorės Reginos Budrienės. Lektorė kalbėdama apie mokytojų ir švietimo pagalbos specialistų bendradarbiavimo plėtojimo galimybes, citavo pradinių klasių ir dalykų mokytojų mintis apie specialiųjų ugdymo/si poreikių mokinius, jų ugdymo/si ypatumus. Pabrėžta, kad bendrų tikslų turi siekti visi: mokytojas, švietimo pagalbos specialistai, tėvai ir pats mokinys.

Su didžiuliu susidomėjimu klausėmės Klaipėdos miesto Pedagoginės psichologinės tarnybos direktoriaus pavaduotojo Vido Karvelio minčių apie netipiškų vaikų ugdymo ypatumus. Kalbėta apie tai, kad stebuklingas raktas dirbant su šiais vaikais- mokytojo mobilumas ir kūrybiškumas. Nuolat kintančioje sistemoje pedagogas turi gebėti čia ir dabar adaptuotis. Labai svarbu rasti savyje resursų ir sugebėti suprasti tiek tipišką, tiek ir netipišką vaiką.

Darbo patirtimi ugdant specialiųjų ugdymo/si poreikių vaikus dalijosi "Versmės" progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Zita Andrėkienė, Ievos Simonaitytės pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Laima Sireikienė, Martyno Mažvydo progimnazijos direktorius Vytautas Dumčius.

Po nedidelės pertraukėlės darbas vyko grupėse, kur nuodugniau domėtasi specialiųjų ugdymo/si poreikių turinčių mokinių pažinimu ir jų poreikių tenkinimu, švietimo pagalbos teikimo galimybėmis, logopedinės pagalbos reikšme ikimokyklinio amžiaus vaiko raidai. Regos ugdymo centro specialistės kalbėjo apie kompleksinės pagalbos didelių specialiųjų ugdymo(si) poreikių turintiems vaikams teikimo galimybes.

Pabaigti norėtųsi Roberto Grino Ingersolo žodžiais, kurie sako, kad rankos, suteikiančios pagalbą, švelnesnės negu besimeldžiančios lūpos. Taigi linkime kuo didžiausios kūrybinės sėkmės, minčių ir idėjų...

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder