Klaipėdos jaunimui prašoma skirti 260 tūkst. litų

Klaipėdos jaunimui prašoma skirti 260 tūkst. litų

Antradienį Klaipėdos miesto savivaldybės Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto nariai pritarė 2011 metų strateginiam jaunimo reikalų koordinatoriaus veiklos planui ir Jaunimo veiklos ir pilietiškumo skatinimo programai. 2011-iesiems uostamiesčio jaunimo reikalų koordinatorius Modestas Vitkus prašė 260 tūkst. litų.

2010 metais jaunimo reikalams miesto savivaldybė skyrė 107 tūkst. litų. Taigi poreikis naujiesiems veiklos metams išaugo daugiau negu dvigubai.

Pasak M. Vitkaus, pernai vos 12 tūkstančių buvo skirta nevyriausybinių jaunimo organizacijų veiklos skatinimui, naujų savanorių pritraukimui, mokymams ir panašiai. Šiemet tikimasi šiai sričiai skirti 32 tūkst. litų. Išauga reikiama suma ir jaunimo iniciatyvų skatinimui - įvairiems renginiams, akcijoms ir panašiai. Pernai šiai sričiai skirta tik 20 tūkst litų, šiemet tikimasi gauti net 48. Tokia suma, anot M. Vitkaus būtų galima paremti apie 12-16 projektų.

Pernai nebuvo prašoma pinigų savanoriškos veiklos jaunimo tarpe skatinimui, tačiau 2011-ieji paskelbti savanoriškos veiklos metais, todėl, M. Vitkaus manymu, šia sritimi būtina pasirūpinti, juo labiau, kad Klaipėda turi vieną iš žemiausių rodiklių pagal jaunimo dalyvavimą savanoriškoje veikloje. Būtina atkreipti dėmesį ir į tai, jog 2011 metais uostamiesčiui savanorių tikrai prireiks - vyks Europos krepšinio čempionatas, regatos "Tall Ships' Races" etapas bei kiti renginiai.

Išaugo prašoma suma ir informacinei sklaidai. Jau yra pradėtas ruošti jaunimo užimtumo galimybių žemėlapis, kuriame bus sužymėtos visos nevyriausybinės jaunimo organizacijos, mokyklų aikštelės, skeiterių parkai ir kitos panašios erdvės. Planuojama išleisti ir dar vieną leidinį skirtą Atviros erdvės jaunimo centrui. Tikimasi į šią erdvę pritraukti daugiau lankytojų.

Taip pat prašoma dar 90 tūkst. litų Atviros erdvės jaunimo centro patalpų atnaujinimui. Už šią sumą tikimasi nupirkti reikalingą įrangą, baldus, atlikti remontą.

Pasak jaunimo reikalų koordinatoriaus, 102 tūkst. litų pritraukti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, tačiau savivaldybei būtina prisidėti labiau. Anot M. Vitkaus, Klaipėda - vienas pavyzdinių miestų, atsižvelgiant į jaunimo reikalų politiką, tačiau viskas atsiremia į pinigus ir žmogiškuosius išteklius.

Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto nariai pritarę 2011 m. strateginiam jaunimo reikalų koordinatoriaus veiklos planui ir Jaunimo veiklos ir pilietiškumo skatinimo programai pažadėjo savo palaikymą ir tolimesniuose lėšų skirstymo etapuose.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder