Klaipėdos pedagogės stažavosi Vokietijoje

Klaipėdos pedagogės stažavosi Vokietijoje

Gruodžio 3-8 dienomis 5 pedagogės iš Klaipėdos (Gedminų ir Klaipėdos Sendvario pagrindinių mokyklų, Klaipėdos Simono Dacho progimnazijos pradinių klasių mokytojos bei švietimo pagalbos specialistės iš Klaipėdos Vitės ir Sendvario pagrindinių mokyklų) dalyvavo edukacinėje kelionėje- stažuotėje Vokietijoje. Šią stažuotę, įgyvendindamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Lietuvos respublikos biudžeto finansuojamą projektą "Pradinio ugdymo tobulinimas", organizavo Ugdymo plėtotės centras.

Stažuotės tikslas- plėtoti projekto tikslinių grupių- pradinių klasių mokytojų, švietimo pagalbos specialistų ir mokymosi visą gyvenimą sistemos administracijos darbuotojų kompetencijas, reikalingas veiksmingiau ugdyti pradinių klasių mokinių kūrybiškumo, problemų sprendimo ir praktinius gebėjimus.

Stažuotės metu projekto dalyviai apsilankė Vokietijos Federalinėje švietimo ir mokslinių tyrimų ministerijoje. Ministerijos atstovas Mr. Benno Linne supažindino su Vokietijos švietimo ypatumais, pradinio ugdymo pedagogų bei švietimo pagalbos specialistų rengimo ir kvalifikacijos tobulinimo sistema, taikoma metodų bei formų įvairove Vokietijoje. Taip pat organizuotas susitikimas su Mokyklų veiklos kokybės gerinimo instituto atstovu Dr. Gärtner.

Mažesnėmis grupelėmis dalyviai aplankė po keletą pradinių mokyklų. Vizitų į mokyklas metu buvo pristatyta įstaigos ugdymo patirtis plėtojant pradinių klasių mokinių praktinius, problemų sprendimo gebėjimus ir kūrybiškumą gamtamokslinio ir socialinio ugdymo srityse. Dalyviai turėjo galimybę susipažinti su mokytojų, švietimo pagalbos specialistų, mokinių ir tėvų bendravimo ir bendradarbiavimo praktika, stebėti ugdymo procesą, specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių mokinių integravimo galimybes.

Kiekvieną dieną savo patirtus įspūdžius dalyviai reflektuodavo grupelėse, rašė atsaskaitas, pildė dienoraščius, tarpusavyje dalijosi gerąją patirtimi.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder