KU bendrabučiai - ne visiems studentams

KU bendrabučiai - ne visiems studentams

Norinčių apsigyventi Klaipėdos universiteto (KU) bendrabučiuose šiemet sulaukta mažiau nei pernai, tačiau kambarius vis tiek gavo ne visi jų pageidavę studentai.

Šiais metais gyventi bendrabutyje pageidavo 381 pirmakursis, tačiau bendrabučio kambarį gavo tik 253. Vietos bendrabučiuose skiriamos KU dieninio skyriaus studentams, gyvenantiems ne Klaipėdoje. Pirmumo teisę gauti bendrabutį turi našlaičiai arba studentai, kurių šeimose pajamos vienam žmogui yra mažiausios. Jei yra laisvų vietų, kambarį gali gauti ir neakivaizdinio skyriaus studentai, tačiau tik sesijų metu.

KU studijų prorektorius Vaidutis Laurėnas tvirtina, kad studentus atbaido tikrai ne prasta bendrabučių būklė.

"Normalu, kad šiemet norinčių gyventi bendrabutyje yra mažiau, nes ir pageidavusiųjų studijuoti gerokai sumažėjo," - sakė jis.

Senuosius bendrabučius dar praėjusiais metais buvo grasinama uždaryti dėl jų avarinės būklės ir visus metus studentai turėjo bijoti, kad vidury mokslo metų bus išmesti į gatvę. Žadama, kad iki 2012 metų bus pastatyti nauji bendrabučiai, tačiau gyvenimas juose kainuoti turėtų taip pat gerokai brangiau.

Dabar už bendrabutį studentai per mėnesį moka apie 70 litų, o šildymo sezono metu kaina pakyla iki 150 litų. Mokesčio dydis priklauso nuo to, kiek patys studentai sunaudoja vandens ir elektros.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder