Kurs japonišką sodą

Kurs japonišką sodą

Klaipėdos pedagoginės psichologinės tarnybos bendruomenė pasiryžo apleistą kiemelį paversti japonišku sodu. Šią mintį palaikė ir antradienį tarnyboje viešėjęs Japonijos ambasadorius Tojoei Šigėda (Toyoei Shigeeda).

"Mūsų tarnyboje lankosi daugybė žmonių. Lankytojai mato, kas vyksta už lango ir kiemelyje. O ten slankioja gamtinius reikalus atliekantys, narkotikus besileidžiantys pavieniai asmenys ir girtuokliaujančių žmonių grupelės", - apie esamą situaciją pasakojo Klaipėdos pedagoginės psichologinės tarnybos direktorė Ulijana Petraitienė.

Tad siekiant pakeisti esamą situaciją, kilo idėja Debreceno g. 41 įsikūrusios tarnybos teritoriją sutvarkyti taip, kad joje būtų jaukiau. Manoma, kad į sutvarkytą teritoriją nebedrįs landžioti ir girtuokliai.

"Norime įkurti japonišką sodą. Jau turime ir parengtas vizualizacijas, gavome dovanų didelių akmenų, taigi pamažu judame. Tiesa, dėl lėšų japoniško sodo sukūrimui teks kooperuotis, pristatant projektą rėmėjams. Šiuo metu jau derimės dėl elektros apšvietimo projekto parengimo ir įvykdymo", - pasakojo U. Petraitienė.

Direktorė pasidžiaugė, kad Klaipėdos miesto savivaldybė suprato šios aplinkos sutvarkymo svarbą ir numatė 40 tūkst. eurų vidiniame kiemelyje esančioms sienoms sutvarkyti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder