Menininkų kalvėms - naujas statusas

Menininkų kalvėms - naujas statusas

Iki šiemetinės reformos apskričių žinioje buvusios uostamiesčio specializuotos ugdymo įstaigos - Stasio Šimkaus konservatorija ir Eduardo Balsio menų gimnazija - kitąmet turėtų atitekti miestui, o joms skirtas naujas regioninių mokyklų statusas garantuotų ir centrinės valdžios paramą.

Vakar su miesto meru Rimantu Taraškevičiumi ir Savivaldybės atstovais susitikusi Švietimo ir mokslo ministerijos delegacija su vyriausiuoju ministro patarėju Alvydu Puodžiuku priešakyje klaipėdiečiams išdėstė planus, susijusius su specializuotomis mokyklomis.

Pasak ministerijos atstovų, šiuo metu rengiamas Švietimo įstatymas joms turėtų suteikti naują - regioninių mokyklų - statusą. Be to, norima išplėsti specialiųjų poreikių turinčių vaikų sąvoką, kad ši aprėptų ne tik neįgaliuosius, bet ir itin gabius. Pastarųjų ugdymui, anot specialistų, taip pat turėtų būti skiriamos didesnės lėšos. Visa tai užtikrintų ir užtenkamą šių mokyklų finansavimą.

Ministerijos specialistai informavo jau susitikę su mokyklų bendruomenėmis ir nesulaukę priešinimosi naujiesiems planams. Perduoti mokyklas savivaldybei ketinama iki kitų mokslo metų pradžios, o tam reikalingo Tarybos sprendimo tikimasi sulaukti iki artėjančių savivaldybių tarybų rinkimų, vyksiančių vasarį.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės siūlymu, regioninės mokyklos statusas galėtų būti suteiktas ir Hermano Zudermano gimnazijai, mat čia mokosi vaikai iš visos apskrities.

Pasak ministerijos atstovų, tai turėtų būti vykdoma vėlesniu etapu, pirma sutvarkius mokyklų, kurių steigėja buvo Klaipėdos apskrities viršininko administracija, reikalus. Vėliau planuojama pasirūpinti ir vienintele tokia Juodkrantės Liudviko Rėzos jūrų kadetų mokykla.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder