Ministras: universitetai slepia duomenis

Ministras: universitetai slepia duomenis

Duomenų apie trečiojo stojimo etapo rezultatus aukštos mokyklos neteikia prisidengdamos autonomija, tad nėra galimybės sužinoti apie įstojusiųjų žinių lygį, sako švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

„Mano vertinimas blogas, juolab, kad ministerija ir LAMA BPO (Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti) nemato trečiojo etapo, kas galutinai priimami į universitetus, dangstantis universitetų autonomija. Situacija yra keistina“, - antradienį Žinių radijui sakė D.Pavalkis.

Jis pripažino problemą, kad vykdant trečiąjį stojimo etapą į kai kurias studijų programas aukštosios mokyklos kartelę nuleidžia per žemai, tad įstoja ir prastai egzaminus išlaikę abiturientai.

Ministras priminė, kad Seimui pateiktame Mokslo ir studijų įstatymo pataisų projekte numatyta įteisinti ir mažiausią konkursinį balą stojant į aukštąsias mokyklas, o ši sąlyga būtų numatyta ugdymo įstaigų stojimo sutartyse.

„Aukštosiose mokyklose sukauptas didelis intelektualinis potencialas, kuris egzistuojančioje teisinėje sistemoje laviruoja taip, kaip geriausia yra universitetui. Bet negaliu pasakyti, kad tai, kas geriausia universitetui, yra geriausia visai Lietuvos visuomenei“, - sakė ministras.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder