Moksleiviai išliejo penkias pajūrio spalvas

Moksleiviai išliejo penkias pajūrio spalvas

Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakultete vakar atidaryta moksleivių kūrybinių darbų konkurso "5 pajūrio spalvos" paroda, apdovanoti laureatai.

Pasak konkurso organizatoriaus, VDA Klaipėdos fakulteto Grafinio dizaino katedros lektoriaus Martyno Lapo, šis antrus metus organizuojamas konkursas neriboja kūrybos žanro. Jame buvo laukiami ir piešiniai, tapybos, grafikos darbai ir foto- ar videomeno kūriniai.

LAUREATĖS. Konkurso I vietos laureatė apdovanojimuose dalyvauti negalėjo. Iš dešinės: II vietos laimėtoja Goda Petreikytė ir III vietos laimėtoja Kamilė Anikanovaitė.

"Penkios spalvos - tai keturis pagrindinius gamtos elementus: žemę, orą, vandenį ir ugnį išreiškiančios spalvos, o penktoji - kūryba. Šio konkurso tikslas - ugdyti kūrybinius ir meninius moksleivių gebėjimus, suteikti erdvę jauniems žmonėms parodyti savo kūrybą ir supažindinti jaunimą su galimybėmis studijuoti Vilniaus dailės akademijoje, paskatinti juos likti ar atvykti į uostamiestį. Todėl ir konkurso tema buvo apie Klaipėdą. Kvietėme vyresniųjų klasių moksleivius pažinti, atrasti Klaipėdą, išreikšti savo santykį į šį miestą, atskleisti jo identitetą. Mums patiems buvo labai įdomu, kaip jaunimas mato Klaipėdą, kas jiems yra svarbu. Tikime, kad ir konkurso dalyviams pravers konkurso laureatų diplomai bei pažymėjimai apie dalyvavimą, kurie papildys jų portfolio", - kalbėjo M. Lapas.

I VIETA. Deimantės Bulvičiūtės piešinys.


II vieta. Godos Petreikytės piešinys.


III vieta. Kamilės Anikanovaitės piešinys.

Anot pašnekovo, kvietimas dalyvauti kunkurse "5 pajūrio spalvos" buvo išsiųstas Klaipėdos ir Klaipėdos regiono mokykloms metų pradžioje. Šiemet konkurse panoro dalyvauti 30 jaunųjų menininkų iš 5 Klaipėdos, Šilutės, Kretingos, Kalvarijos mokyklų.

"Sulaukėme didelio, gražaus pluošto piešinių originalų. Dauguma atlikti tapybos ir grafikos technika. Kitų žanrų darbų šiais metais nėra. Tikimės, kad šis konkursas taps tradicinis, dar augs jo dalyvių skaičius ir žanrų įvairovė", - vylėsi M. Lapas.

Visi konkurso dalyvių darbai iškabinti VDA Klaipėdos fakultete surengtoje parodoje ir bus eksponuojami iki birželio pradžios.

VDA Klaipėdos fakulteto komisija, kurią sudarė dekanas prof. Alvydas Klimas, lektoriai Saulius Jusionis ir Martynas Lapas, išrinko tris konkurso laureatus. Trečioji vieta skirta Kamilei Anikanovaitei, Klaipėdos technologijų ir mokymo centro mokinei.

"Man Klaipėda - pirmiausia ryškus miestas, nes tai miestas prie jūros. Mane labiausiai žavi Klaipėdos senamiestis. Jį ir pavaizdavau savo piešinyje. Į akį krito gatvelė, vedanti į senąjį turgų, nes ji man pasirodė labai ryški ir spalvinga", - komentavo savo kūrinį K. Anikanovaitė.

Antroji konkurso vieta atiteko Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos moksleivei Godai Petreikytei. Po apdovanojimo Goda sakė: "Man Klaipėda - tai pirmiausia jūra. Aš pati esu kretingiškė, bet dažnai atvažiuoju į Klaipėdą ir būtinai einu prie jūros. Tad savo piešinyje pastele pabandžiau perteikti nuostabias Klaipėdos saulėlydžių spalvas. Regis, pavyko. Pirmą kartą laimėjau prizinę vietą ir labai džiaugiuosi", - sakė antrosios vietos laimėtoja.

Pirmosios vietos laureate paskelbta Deimantė Bulvičiūtė, Kalvarijos meno mokyklos mokinė. Jai VDA Klaipėdos fakultetas padovanojo parengiamuosius kursus, kurie organizuojami norintiesiems studijuoti akademijoje. Deja, pati konkurso nugalėtoja apdovanojimo ceremonijoje dalyvauti negalėjo.

II ir III vietos laimėtojoms įteikti diplomai ir leidiniai, pristatantys VDA Klaipėdos fakulteto studentų ir absolventų kūrybą. Taip pat dovanų gavo ir dar penkios konkurso dalyvės, kurioms komisija skyrė paskatinamuosius prizus.

Po parodos atidarymo konkurso dalyviams buvo surengta ekskursija po VDA Klaipėdos fakultetą. Moksleiviai susipažino su čia dėstomomis disciplinomis, turėjo galimybę asmeniškai pabendrauti su dėstytojais ir studentais.

TEMA. Konkurso dalyviai buvo kviečiami piešiniuose atskleisti savo požiūrį į Klaipėdą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder