Moksleiviai: tik keli mokytojai yra atsidavę savo profesijai

Moksleiviai: tik keli mokytojai yra atsidavę savo profesijai

Kovo 29 d. Švietimo ir mokslo ministerijoje buvo pristatomas 11–12 klasių mokinių nuomonės tyrimas apie bendrąjį lavinimą ir studijas. Ministerijos užsakymu, tyrimą atliko ir jį pristatys viešosios nuomonės tyrimų bendrovė RAIT.

Paaiškėjo, kad tik šeštadalis vyresniųjų klasių moksleivių pageidauja studijuoti užsienyje, taip daryti ketina, nes nori geresnių perspektyvų, daugiau galimybių surasti darbą.

Net trečdalis moksleivių nurodė kad samdo korepetitorius egzaminams pasiruošti.

Iš apklaustųjų 6 proc. nurodė neketinantys studijuoti aukštose mokyklose, 13 proc. buvo dar neapsisprendę. Neketinančių toliau studijuoti yra daugiau vidurinėse mokyklose, nei gimnazijose.

Beveik visi apklaustieji sutiko, kad studijų krepšelį reikia leisti naudoti tiek valstybinėse, tiek privačiose aukštosiose mokyklose.

Kiek neigiamai buvo įvertintas mokytojų darbas. Du trečdaliai moksleivių nurodė, kad tik kelis savo mokytojus gali pavadinti kūrybiškais ar pasiaukojusius savo profesijai. Trys penktadaliai jų galvoja, kad mokytojams trūksta pedagogikos, psichologijos žinių.

Tyrimo metu buvo apklausti 1042 paskutinių dvejų klasių moksleiviai. Tarp apklaustų buvo pusė merginų ir pusė vaikinų, taip pat po pusę 11 klasės ir 12 klasės moksleivių. Anketinė apklausa vyko kovo viduryje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder