Paaiškėjo bendrabučių gyventojų pavardės

Paaiškėjo bendrabučių gyventojų pavardės

Iki naujųjų mokslo metų liko vos daugiau nei savaitei, Klaipėdos universiteto (KU) svetainėje paskelbti studentų, atvyksiančių į uostamiestį studijuoti iš atokesnių vietovių ir kviečiamų gyventi universiteto bendrabučiuose, sąrašai.

Pasak KU Infrastruktūros direkcijos direktoriaus Vidmanto Dolebos, šiais metais buvo gauta apie 280 prašymų gyventi bendrabučiuose.

Juos būsimi pirmakursiai pateikė atvykę pasirašyti studijų sutarties su universitetu. Tačiau, anot V. Dolebos, vien prašymo neužtenka. Kandidatai į vietą bendrabutyje privalėjo pateikti pažymas apie gaunamas pajamas bei apie šeimos sudėtį. Tokius kriterijus priėmė KU Senatas.

Universiteto infrastruktūros vadovas sakė, kad vakar buvo patvirtinti 235 prašymai.

Pageidaujama, kad kiekvienas studentas, gavęs vietą bendrabutyje ir nusprendęs jame negyventi, apie savo apsisprendimą informuotų bendrabučio, į kurį buvo pakviestas, administratorių. Mat ankstesniais metais būdavę nesklandumų, kuomet studentas neinformuodavo apie pasikeitusius planus, ir tokiais atvejais nebūdavo suteikiama proga pakviesti į bendrabutį kitų.

V. Dolebos teigimu, prasidėjus mokslo metams vyksta tam tikras studentų judėjimas.

"Rugsėjo ir spalio mėnesiais studentai, turintys finansinių galimybių, palieka bendrabučius ir keliasi į išsinuomotus butus. Vėliau prasideda ir studentų braukimas iš sąrašų, kiti pasitraukia patys, nusprendę, jog ne į tą vežimą įsėdo. O mes esame suinteresuoti, kad visada bendrabučiai būtų užpildyti", - sako universiteto atstovas.

Tiesa, studentų migracija turi ir pliusų - atsiranda daugiau galimybių bendrabučiuose apsigyventi kitiems, ypač tiems, kurie atvyksta studijuoti iš tolimesnių vietovių.

KU savo studentams siūlo apsigyventi trijuose bendrabučiuose, įsikūrusiuose Statybininkų prospekte, Karklų bei Malūnininkų gatvėse. Kuriame iš šių bendrabučių studentas gavo vietą, priklauso nuo to, kokiame fakultete jis studijuos. Pasak V. Dolebos, universitetas stengiasi studentus apgyvendinti arčiausiai fakulteto esančiame bendrabutyje.

Šiemet bendrabučiuose esminių pakitimų nebėra, tik būta nedidelių darbų - sutvarkytos dušo patalpos, Malūnininkų gatvėje pakeisti virtuvių langai. Svarbu tik tai, kad mėnesinis mokestis už bendrabutį pakeltas 10 litų.

Toks pabrangimas, pasak Infrastruktūros direkcijos direktoriaus, susijęs su tuo, kad nuo šių metų KU pats suteiks visiems bendrabučiuose gyvenantiems studentams interneto prieigos galimybes, to jaunuoliams nebereikės daryti patiems. Tiesa, V. Doleba žada, kad nuo šiol studentai už internetą mokės mažiau nei anksčiau.

Studentai apsigyventi bendrabučiuose gali nuo rugpjūčio 30 iki rugsėjo 3 dienos. Rugsėjo 4-ąją, jau žinant, kiek liko laisvų vietų, bus skelbiamas papildomas priėmimas. Dabar KU turi 33 nepatenkintus prašymus, tad juos pateikę studentai galbūt bus pakviesti gyventi bendrabučiuose likus juose laisvų vietų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder