Po mėnesio Klaipėdos universiteto laukia rimtas egzaminas

Po mėnesio Klaipėdos universiteto laukia rimtas egzaminas

Artėjant vasariui, kai turėtų paaiškėti, kaip keisis Klaipėdos universiteto statusas, svarstomos įvairios galimybės, kaip uostamiesčio Savivaldybė galėtų prisidėti prie aukštosios mokyklos gyvavimo. Pasak mero Vytauto Grubliausko, galimybių spektras labai platus - nuo Savivaldybės mokamų stipendijų studentams iki Botanikos sodo globojimo ir panašiai.

Vasario vidury Klaipėdos univesitetas Vyriausybei bei Švietimo ir mokslo ministerijai jau turės pristatyti veiksmų planą, kaip bus įgyvendinamas pasirinktas modelis. Šiame plane turės būti nurodyta ir kaip prie šio plano įgyvendinimo prisidės Klaipėdos savivaldybė. Tad vakar uostamiesčio meras, susitikęs su Klaipėdos universiteto vadovybe, domėjosi, kaip vyksta pasirengiamieji darbai.

"Teko girdėti įvairių gandų, interpretacijų, kad neva universitetas ruošiasi vangiai, tačiau bent jau šio susitikimo metu taip nepasirodė. Universiteto vadovybė mane patikino, kad veiksmų planas ruošiamas intensyviai. Žinoma, dar laukia daug darbų, bet tikiuosi, kad niekas neužsikrės studentiškuoju paskutinės dienos sindromu", - po susitikimo kalbėjo V. Grubliauskas.

Meras minėjo, kad susitikimo metu buvo kalbama ne apie tai, kiek Savivaldybė turėtų ištraukti pinigų iš kišenės ir padėti ant stalo. Tačiau buvo apžvelgtas platus spektras įvairių priemonių, kurių imantis miestas galėtų dalyvauti procese.

"Galimybės įvairios: nuo stipendijų studentams iki Klaipėdos universiteto Botanikos sodo globojimo. Galima ieškoti bendrų sprendinių kalbant apie vizituojančių mokslininkų trumpalaikį apgyvendinimą ar tęstinių studijų instituto sinergiją su Klaipėdos pedagogų švietimo kultūros centru. Miestas galėtų užsakyti ir įvairių paslaugų iš universiteto", - vardijo meras.

Jis pasidžiaugė, kad, pagal naująją struktūrą, miesto atstovai patenka ir į universiteto tarybą. V. Grubliausko žiniomis, vietoje dabar esančių 9 tarybos narių, planuojama, bus 11, vienas iš jų - Klaipėdos savivaldybės atstovas.

"Tai aiškus ženklas, kad miestas jau yra identifikuojamas kaip vienas iš valdymo struktūroje esančių subjektų", - minėjo V. Grubliauskas.

Pasak jo, vasario viduryje Klaipėdos universiteto laukia labai rimtas egzaminas.

"Suklysti negalima, nes to kaina yra didžiulė. Turime šansą išsaugoti universitetą, todėl klaidų daryti negalime", - akcentavo meras.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder