Premjeras: švietimo sistemai reikia pokyčių

Premjeras: švietimo sistemai reikia pokyčių

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius ketvirtadienį pasveikino atviro pažangos forumo "Vaikų kūrybiškumas 24/7" baigiamojo renginio dalyvius, linkėdamas, kad ir šio forumo neaplenktų kūrybiškumo dvasia, be kurios sunkiai įsivaizduojami ateities darbai.

"Gyvename globalios informacijos pasaulyje, kai kiekviena ateinanti karta atsineša naujų žinių klodus. Todėl jaunam žmogui labai svarbu išmokti susirasti ir atsirinkti reikalingą informaciją, kritiškai mąstyti ir kūrybiškai pritaikyti tai, ką sužinojai", - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Premjeras sakė tikįs, kad pranešėjai pateiks pasiūlymų, padėsiančių kurti vaikus įkvepiančią ir kūrybą išlaisvinančią mokyklą, sutvirtinti tėvų, šeimos ir mokyklos partnerystę. Pasak jo, tai bus postūmis reikalingoms pertvarkoms.

"Mūsų piliečiai jausis saugūs ir laisvi, kai nebijos naujovių, sieks visą gyvenimą mokytis, tobulėti ir nebijos suklysti. Tačiau ar visos mūsų mokyklos jau atvėrė duris kūrybingam ugdymui? Ar mes patys - tai yra mūsų visuomenė yra pasirengusi priimti naują požiūrį, kad vaikai turi būti rengiami ne stoti į aukštąją mokyklą, o mokomi, kaip pasinaudoti įgytomis žiniomis, surasti savo vietą gyvenime, būti atsakingais, pilietiškais žmonėmis, siektų tobulėti?" - aktualius klausimus kėlė Ministras Pirmininkas.

Pasak jo, Lietuvos švietimo sistemai reikia pokyčių. Apie tai buvo kalbama ir regioniniuose susitikimuose, kai šis forumas keliavo po Lietuvą - vyko diskusijos su švietimo bendruomenėmis Marijampolės, Utenos ir Panevėžio regionuose.

Baigiamajame renginyje apie vaikų kūrybiškumo ugdymą diskutuoja švietimo ekspertai ir praktikai iš Suomijos, Jungtinės Karalystės ir Lietuvos. Savo patirtimi baigiamajame forumo renginyje dalijasi Lietuvos mokyklų vadovai ir mokytojai, renginio diskusijose taip pat dalyvauja ir savo nuomonę pristato mokiniai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder